Nedjelja, 17. Februar 2019.
Kultura & Obrazovanje

U atrijumu: Koncert i izložba fotografija

U okviru projekta „Kultura u prolazu“, danas je u atrijumu Gradske uprave održan koncert učenika Muzičke škole „Vlado Milošević“ i otvorena izložba fotografija Nebojše Kostreševića.

-Svima onima koji su u prolazu ili koriste određene usluge Gradske uprave, želimo da ponudimo različite kulturne sadržaje u ovom prostoru atrijuma. To je jedan i od ciljeva Startegije razvoja kulture grada koji je usmjeren ka stvaranje alternativnih prostora, kako bi kultura bila bliže građanima i da svako ima pravo da učestvuje u dometima kulturnog razvoja grada – kazala je načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić.

U program novog projekta Gradske uprave, uključeni su brojni akteri, od javnih ustanova kulture, Akademije umjetnosti, Muzičke škole i samostalnih umjetnika.

-Obezbijedili smo uslove da samostalni umjetnici izlažu i promovišu svoje radove, poput današnje izložbe fotografija snimatelja i fotografa Nebojše Kostreševića. Takođe, Muzička škola intenzivno u ovom prostoru promoviše svoj program i mlade stvaraoce što je dokaz da imamo i potencijale, u koje treba zajedno da ulažemo i podržavamo ih – zaključila je Trivićeva.

Izložbu fotografija, različite tematike, autora Nebojše Kostreševića zainteresovani mogu da pogledaju u atrijumu do 18. jula.

(Opština Banjaluka)

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech