Subota, 23. Februar 2019.
Auto Moto & Hi Tech

Novi BMW M8 u akciji (VIDEO)

S obzirom da su predstavljene regularna i M Performance verzije novog BMW Serije 8, bavarski brend sada ima više vremena da se posveti M8 modelu.

Sa ciljem da bude glavni rival modelu Mercedes-AMG S63 i njemu sličnima, ovaj performantni model je nedavno snimljen prilikom testiranja na čuvenoj stazi Nirburgring.

Iako je potpuno prekriven kamuflažom, možemo vidjeti da će M8 imati nešto agresivniji dizajn u odnosu na standardne modele iz Serije 8. On će se od njih razlikovati po drugačijem dizajnu branika i većim otvorima za vazduh na prednjoj i na zadnjoj strani, ali i po tome što će imati četiri izduvne cijevi i veće točkove.

Kada je riječ o kabini, BMW M8 će imati sportska sjedišta, volan i ručicu mjenjača sa “M” oznakom, ali i komponente izrađene od ugljenikovih vlakana koje će dodatno naglašavati njegovu sportsku stranu.

“Šlag na torti” će svakako biti agregat. Naime, u ranijim izvještajima je pisalo da će BMW M8 imati isti agregat kao i novi M5. TO znači da će se ispod njegove haube naći twin-turbo V8 agregat radne zapremine 4,4 litara koji razvija 592 konjske snage i 750 Nm obrtnog momenta kod modela M5.

Međutim, s obzirom da će M8 biti na samom vrhu game bavarskog proizviođača, očekuje se da će ovaj agregat kod njega razvijati veću snagu, a to je potvrdio i šef M odjeljenja kompanije BMW, Frenk Van Mil.

Koliko će jači biti još uvijek nije poznato, ali se očekuje da on razvija 617 konjskih snaga kao M5 sa Competition paketom opreme, a možda i više.

Naime, M odjeljenje kompanije BMW će istu recepturu primijenti i na kabriolet verziju modela M8, koja se razvija uporedo sa kupe varijantom.

M8 u kabriolet varijanti će imati sklopivi meki krov, ali će i biti teži od kupea. Iz tog razloga, on će vjerovatno imati i malo lošije performanse.

(Nezavisne)

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech