Subota, 23. Februar 2019.
Preduzetništvo

Na današnji dan Tvornica obuće “Bema” slavi četrnaest godina postojanja

Danas, 02.08.2018. godine se navršava 14 godina postojanja Tvornice obuće Bema koja je počela sa jednom šivaćom trakom u devastiranom prostoru bivše Tvornice obuće Bosna, a koju smo uzeli u zakup od stečajnog upravnika. Uradili smo generalnu sanaciju objekta, koja i dan danas traje.

Tako danas u Banjoj Luci i Mrkonjić Gradu zapošljavamo 1250 radnika, a ove godine planiramo zaposliti između 150 i 200 radnika. Spadamo u red društveno odgovornih firmi, izmirujemo sve svoje obaveze prema radnicima i državi, samo smo prošle godine imali realizaciju koja čini 10% budžeta Grada Banja Luka.

Ovo je nisko akumulativna industrija koja dopunjava kućni budžet. Teško je da neko ko radi u obućarskoj indstriji može da bude hranilac porodice, to se nikad nije ni moglo.

Bema je jedna od najmodernijih fabrika u regionu po pitanju mašina i organizacije. Počeli smo sa domaćom proizvodnjom i otvorili našu prodavnicu obuće. U krugu fabrke imamo i dva plastenika u kome proizvodimo povrće koje se koristi u našem restoranu. Našim radnicima smo obezbjedili prevoz na posao, kao i besplatan topli obrok.

Za djecu naših radnika smo obezbejdili knjige kako za osnovnu, tako i za srednju skolu, a za prvi i drugi razred osnovne škole ćemo pokloniti obuću jer je njima Vlada RS obezbjedila knjige.

Nažalost, mi platu ne dobijamo nego zarađujemo, i jedini moto opstanka je RED, RAD I DISCIPLINA.

Svim radnim koleginicama i kolegama, kao i našim poslovnim partnerima čestitam i zahvaljujem se na zajedničkom trudu.

S poštovanjem,

Tehnički direktor TO “BEMA” Inž. Marinko Umičević

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech