Subota, 23. Februar 2019.
Ljepota & Zdravlje

Mislite na zdravlje- spavajte bez odjeće

Brojna istraživanja pokazala su da je spavanje bez odjeće dobro za zdravlje i da ima brojne prednosti. Prema tome, odložite svoju pidžamu bar na nekoliko noći i poboljšajte svoje zdravlje i svoj seksualni život.

Stručnjak za spavanje Raj Dasgupta kaže da će spavanje bez odjeće pomoći održavanju temperature vašeg tijela što će doprinijeti boljem kvalitetu sna. Osim toga, on navodi da ćete se tako noću manje znojiti i da ćete se buditi sa osjećajem svježine.

Spavanje bez odjeće pomoći će vam i da izgubite suvišne kilograme. Iako zvuči previše dobro da bi bilo istinito, Dasgupta ističe da to može postati stvarnost jer tokom spavanja gubimo kalorije. S obzirom na to da ćete se dok spavate goli osjećati bolje i opuštenije vaše tijelo će proizvoditi manje kortizola (hormona stresa) koji uzrokuje gomilanje viška kilograma u predjelu stomaka, prenosi Klix.ba.

Prednost spavanja bez odjeće je i to što ćete sačuvati novac. Dasgupta podsjeća da na taj način kontrolišemo temperaturu u tijelu, a ne u sobi i da je odustajanje od spavanja u odjeći jeftinije nego uključivanje klime.

Prema anketi koja je 2014. godine sprovedena u Velikoj Britaniji, ljudi koji su spavali goli bili su sretniji u vezi i imali su kvalitetniji seksualni život. Dasgupta kaže da postoje određene teorije o tome da se kada spavate goli oslobađa oksitocin kojeg često nazivaju ljubavnim hormonom.

“Manje odjeće znači više oksitocina i više seksa”, rekao je Dasgupta.

Osim toga, spavanje bez odjeće poboljšava kvalitet sperme.

 

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech