Subota, 23. Februar 2019.
Ljepota & Zdravlje Sport

Fitnes groznica sa Jelenom Damjanović uz total body workout

Nakon što samo se zasluženo izležavali i uživali u ljetnim danima, vrijeme je da se vratimo starim dobrim navikama koje život znače. A ako ih do sada niste stekli, krajnje je vrijeme da počnete raditi na pozitivnim promjenama.

Najbolji način da aktiviramo svoje tijelo jeste da počnemo sa treningom koji će nam osigurati idealnu figuru za svako iduće ljeto i ljenčarenje na plaži.

Svima je dobro poznato da su grupni, kao i personalni treninzi, postali hit. Pored tog što je sportska aktivnost za svaku pohvalu ovdje se već javlja nekoliko problema:

– kako izabrati adekvatan program za sebe

– kako prepoznati koji trener je idealan za vas

Jelena Damjanović, mlada majka pa tek onda fitnes instructor, dala je nekoliko savjeta koji će vam biti i više nego korisni.

Šta to trebamo uraditi kako bismo olakšali odabir programa kao i trenera koji će vas pratiti tokom treninga?

Danas je sve više fitnes instruktora koji se usuđuju voditi treninge, voditi računa o vašoj ishrani i savjetovati vas na vašem sportskom putu. Morate biti pažljivi da u svom treneru ponađete onu nit koja vam odgovara i da se nje čvrsto držite. Ako u bilo kojem trenutku osjetite da vam ona izmiče, te da prosto imate različit ritam, krenite u dalju potragu.

Svakako je teško, kaže Jelena, izboriti se na tom sportskom nebu za svoju zvijezdu ali nikako nemojte zaboraviti da je trener taj koji je vaš pokretač.

Šta to znaci?

“Nemojte se ljutiti na vašeg trenera ako ponekad “viče” na vas ili vas “maltletira”. Kada vidite da radi sve punog srca, za vaše dobro, i ako vam daje sebe 100% onda je rezultat zagarantovan” ističe ova mlada majka i naglašava da  vam  ne trebaju “mlakonje”, ni od muža, ni od prijateljice a ni od trenera!

Žene i djevojke koje su dio treninga i tima NFIT kod Jelene Damjanović znaju tri zlatna pravila:

  1. Ne gledajte vagu
  2. Nemojte stalno gladovati, ko je vidio dobra od kojekakvih dijeta
  3. Ne bojte se treninga

Dragi moji, pokušajte i vidjećete da vrijedi!

Sa Jelenom možete trenirati kako poluindividualne i individualne treninge tako i grupne treninge total body workout grupa 1 i grupa 2.

Pronaći je možete na dobro poznatoj adresi NFIT Jovana Dučića 74a , Nova Varoš.

(Gradski Magazin)

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech