Nedjelja, 17. Februar 2019.
Gastro

Čupavci na štapiću: Stara poslastica u novom ruhu

Isprobajte malo neobičniji recept za čupavce.

Sastojci:

– 1 kg sladoleda od vanile (može iz kesice)

– malo džema od jagode

– 250 g crne čokolade

– 200 g mliječne čokolade

– 125 g kokosovog brašna

– drveni štapići

Priprema:

Ako koristite sladoled iz kesice prvo ga umutite i malo zaledite, ali ne potpuno. Ako koristite gotov, izvadite da odstoji bar 10 minuta, ali da se ne otopi potpuno.

Sipati sladoled u veliku posudu, dodati džem od jagode i razvući čačkalicom, tako da se dobije izgled mermernih šara, pa prebaciti u podmazan četvrtasti pleh obložen pek papirom (papir neka obavezno viri izvan pleha za oko 3 cm). Izravnati i staviti štapiće odokativno kako ćete kasnije sjeći kocke. Odložiti u zamrzivač i ostaviti da stoji preko noći.

Izvaditi iz zamrzivača i ostaviti da stoji 2 minuta prije nego što ga sa papirom izvadite iz pleha. Što brže, ali što preciznije sjeći kocke, tako da štapić ostane u sredini svake. Odlagati kocke na papir za pečenje i odmah ih vratiti u zamrzivač na dva sata.

Čokoladu izlomiti i otopiti, najbolje na pari, pa ostaviti da se prohladi 10-15 minuta. Kokos sipati u posudu i staviti sa strane. Kocke od sladoled smjese brzo umakati u čokoladu tako da se svuda rasporedi, a zatim uvaljati u kokos i odmah vratiti u zamrzivač jednu po jednu.

Uživajte!

Izvor: Stvar ukusa

 

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech