Nedjelja, 17. Februar 2019.
Ljepota & Zdravlje

Reklama zbog koje ćete poželjeti da ostavite pušenje

Pušači znaju koliko je teško uspješno se riješiti cigareta, ali na to bi vas možda mogla podstaći nova reklama koju je objavio Zavod za javno zdravstvo Engleske (PHE) u kampanji protiv pušenja.

U video-snimku je prikazano kako razni otrovi iz cigarete ulaze u krv i šire se tijelom oštećujući sve organe.

“Ljudi znaju da pušenje oštećuje pluća, ali malo je njih upoznato s činjenicom da otrov takođe dolazi do drugih organa. Naša nova televizijska reklama pokazuje kako svaka cigareta šalje otrovne hemikalije u krvotok u nekoliko sekundi. Na ovaj način pokušavamo da podstaknemo sve pušače da jedna od njihovih novogodišnjih odluka bude prestanak pušenja”, rekao je Džon Njuton iz Zavoda za javno zdravlje Engleske, prenosi Index.hr.

Pušenjem svake cigarete u tijelo unosimo preko četiri hiljade raznih hemikalija, od kojih su čak 70 dokazani uzročnici raka.

“Pušenje uzrokuje oštećenje unutrašnjih organa i kostiju i povećava šanse za obolijevanje od raznih bolesti uključujući rak pluća, kostiju, bubrega, usta i probavnog trakta. Dobra vijest je da, bez obzira na to koliko dugo ste pušač, prestankom pušenja u kratkom roku smanjujete taj rizik”, objasnila je doktorka Daun Harper.

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech