Nedjelja, 17. Februar 2019.
Auto Moto & Hi Tech

Riječ instruktora: Motivacija i vozački ispit

Poznato je da se na vozačkom ispitu kod kandidata vrlo često javlja trema što je u određenoj granici sasvim normalno i očekivano.  Međutim, kandidati koji su se dobro pripremili tokom obuke, tremu uspijevaju držati pod kontrolom i na podnošljivom nivou. 

Kod mladih, najčešće kod srednjoškolaca, strah i trema su veći, često kod prve greške izgube nadu u pozitivan ishod ispita, obeshrabre se, i onda do kraja ispita imaju lošiju vožnju od one koju su vozili tokom obuke.
Takođe, na njihovu psihu loše utiče očekivanje njihovih najbližih, da ispit polože iz prvog puta, pa prethodno akumuliran strah od neuspjeha kulminira na ispitu. Dobro bi bilo kada bi se usvojile i tehnike opuštanja organizma, muskulature i pravilnog disanja, te shvatanja da nije KRAJ SVIJETA ako je ishod na vozačkom ispitu negativan.
Ono što je od velikog značaja je da su kandidati na obuci disciplinovani.
Velika motivacija i nagrada bi bilo oslobađanje od plaćanja za one koji bi prvo polaganja vozačkog ispita iz praktičnog dijela upravljanja motornim vozilom položili na prvom izlasku.

Goran Jelić je instruktor vožnje od 2005. godine, bavi se obukom kandidata za vozače na području grada Banja Luka, ali i drugih mjesta – Prijedor, Laktaši, Gradiška, Srbac, Mrkonjić Grad, Prnjavor, Čelinac…

Danas radi u okviru Auto-škole “TIM” iz Banja Luke, te ga za obuku možete kontaktirati na broj: 065/ 194 – 083

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech