Nedjelja, 17. Februar 2019.
Puls Grada

Predsjednik Talić ugostio Ljubivoja Ršumovića

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić ugostio je danas istaknutog srpskog književnika Ljubivoja Ršumovića, uz čije su stihove odrasle mnoge generacije Na sastanku kojem je prisustvovao i predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske, Predrag Bjelošević.

Predsjednik Talić zahvalio je pjesniku, što daje veliki doprinos književnosti, pozorištu i uopšte kulturi Banjaluke i Republike Srpske.

-Grad Banjaluka mnogo pažnje posvećuje kulturi, to potvrđuje i strategija razvoja kulture Grada koju je usvojila Skupština grada  i kandidatura Banjaluke za evropsku prestonicu kulture. Stalo nam je do dobrih pisaca i stvaralaca iz svih oblasti umjetnosti koji mogu da doprinesu kulturi našeg grada i jačanju saradnje sa institucijama kulture, rekao je predsjednik Talić.

Književnk Ljubivoje Ršumović istakao je da je za njega Banjaluka drugi srpski grad, odmah poslije Beograda u koji uvijek rado dolazi.

-Godinama sam sarađivao sa Dječijim pozorištem, sa Udruženjem književnika, čast mi je što sam besedio na otvaranju Sajma knjige. Moramo mnogo više pažnje da posvetimo čitanju da nam deca rastu uz knjige i da negujemo talenat dece koja vole pisanje. U to ime, u mom zavičaju, u selu Ljubišu, u opštini Čajetina pripremam edukativni rad sa decom u „Akademiji saradnici sunca“, naveo je Ršumović.

On je pohvalio i Međunarodne susrete pisaca koje organizuje Udruženje književnika i značaj prisustvo istaknutih imena iz svijeta u Banjaluci.

(Opština Banjaluka)

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech