Subota, 23. Februar 2019.
Putovanja & Zanimljivosti

Tri najnezavisnije rase mačaka

Ove mačke obožavaju svoje vlasnike, ali će prije istraživati i igrati se nego što će lješkariti u vašem krilu.

Takođe, ove mace su idealan izbor za ljude koji rade od devet do pet, jer im nije problem da to vrijeme ispune snom, igrom i istraživanjem. Naravno, posvetite im vrijeme i ljubav po povratku kući i imaćete zadovoljnog i srećnog mezimca, piše Petmagazine.rs.

Stručnjaci su napravili listu najnezavisnijih mačaka na svijetu i evo koje cica-mace drže prva tri mjesta:

Norveška šumska mačka

Ova velika mačka raskošnog krzna odlično umije da sama sebe zabavi i neće patiti ako ste nekoliko sati van doma. Obožava da se igra, sama naravno, i odlična je u tome. Kao i svakoj drugoj rasi, svojoj norveškoj šumskoj mački kada ste van kuće ostavite na raspolaganju penjalice, grebalice i igračke i ona će uživati. Obradovaće vam se kada dođete kući, ali vas neće svuda pratiti u stopu i stalno vam biti u krilu.

Britanska kratkodlaka mačka

Jedna je od omiljenih rasa na svijetu i privržena je vlasnicima, ali sasvim dobro podnosi i samoću. Uz to, održavanje njenog krzna ne zahtijeva mnogo vremena i jedna je od najzdravijih rasa mačaka. Ova preslatka debeljuca će tokom dana drijemati, jesti i igrati se, a kada se uveče smjestite ispred televizora ili uživate u knjizi – biće uz vas.

Sijamska mačka

Ova najveća “pričalica” u mačjem svijetu zna da se satima sama igra, razumije se, kada ima čime. Vodite računa o tome da ima dovoljno igračaka, mozgalica i penjalica i ne brinite – nije joj teško da se sama zabavlja. Ali imajte na umu – čim se vratite kući, sijamka će vam „ispričati” kako je provela dan, do detalja.

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech