Subota, 23. Februar 2019.
Sport

Planinarenje na Prenj – Zelena Glava 2018

Planinarsko alpinistički klub “SUMMIT” Banja Luka, u subotu i nedelju 20. i 21.10.2018. godine, organizuje dvodnevni pohod na planinu Prenj i njen najviši vrh Zelenu Glavu 2155mnv.

Detalji Puta:

Okupljanje je u a na Staroj autobuskoj stanici (iza galerije) u 05.45h, odakle je polazak autobusa u 6h. Putujemo preko Jajca, Bugojna Gornjeg i Donjeg Vakufa, Jablanice do Rujišta odake počinjemo uspon na Prenj. Povratak u Banja Luku je planiran u večernjim satima. U povratku ćemo svratiti u restoran u Jablanici gdje možemo ručati ili popiti piće.

Detalji izleta:

I dan: subota 20.10.2018.
Uspon kreće u 10.00h od Planinarskog doma „Rujište“ (1050 mnv) prema Planinarskom domu „Adnan Krilić“ koji se nalazi na Bijelim Vodma (1450 mnv). Po dolasku na planinarski dom planiran je smještaj, odmor i pakovanje stvari za uspon na Sivadije (1967 mnv). Nakon uspona planiran je povratak u dom, druženje u domu i odmor.

II dan: nedjelja 21.10.2018.
Ustajanje u 5.30h, doručak, pakovanje za uspon i pokret u 6 sati. Od planinarskog doma staza vodi prema vrhu Zelena Glava (2155mnv) koji je i najviši vrh planine Prenj. Sa Zelene Glave preko sedla penjemo Otiš (2097 mnv). Istim putem se vraćamo prema domu gdje ćemo odmoriti, prepakovati se i pospremiti dom. Nakon odmora vraćamo se do doma na rujištu gdje nas čeka prevoz.

Neophodna oprema:
Planinarske cipele (gojzerice), gamašne, ranac 40l, toplija odjeća (jakna, hlace, rukavice, kapa…), vreća za spavanje, rezervna presvlaka u autobsu, čeona lampa, čutura za vodu (2 lit.) na domu ima čatrnja a na Bijelim vodama ima bunar, hrana za dva dana, štapovi, krema za sunce, sunčane naočale, šešir/kačket, kabanica.
Oprez !! u planini su mogući zimski uslovi te se shodno tome i pakujete:

Cijena izleta je 65.00 KM, a u cijenu je uračunat prevoz, noćenje, večera u domu i troškovi organizacije. Uplate će se prikupljati u četvrtak 18.10.2018. u Parku Petra Kočića – Muzički paviljon “Bife Staklenac” od 16 do 17h, broj mjesta je ograničen kapacitetom autobusa a prijave važe po sistemu ko prije izvrši prijavu i uplatu ima prednost.

U slučajevima kada nepovoljne vremenske prilike mogu uticati na izvodljivost ili bezbjednost izleta, datum održavanja može biti pomjeren, odnosno prilagođen obavezama vodiča kao i vremenskim prilikama. U slučaju promjene datuma, vodič izleta je dužan da u što kraćem roku od donijete odluke o tome obavjesti učesnike, pri čemu oni imaju pravo da otkažu svoje učešće, uz refundaciju cijelog uplaćenog iznosa. Otkazivanje učašća od strane učesnika u roku od 24h prije početka izleta smatra se kao učešće na izletu što uključuje uplatu istog, a u slučaju kada je uplata izvšena ne podrazumjeva povrat novca. Svako lice na izletu učestvuje na vlastitu odgovornost, a maloljetna lica mogu učestvovati isključivo u pratnji roditelja, staratelja ili osobe kojoj je roditelj ili staratelj dao pismenu saglasnost za brigu o maloljetnom licu tokom izleta, pri čemu ta osoba preuzima odgovornost za njihovu bezbjednost.

Vodič za ovu aktivnost:
Miroslav Trivić, PAK “SUMMIT” MB:054,

Kontakt osoba: Miroslav Trivić
Prijave u inbox ili na telefon +38765664064 (zvati u poslijepodnevnim časovima)

Facebook profil Miroslav Trivić:
https://www.facebook.com/miroslavt64

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech