Subota, 23. Februar 2019.
Auto Moto & Hi Tech

Riječ instruktora: Važni savjeti za vožnju autoputevima

U našoj državi, ali i regionu sve je više luksuznih drumova, odnosno auto-puteva. Dva najvažnija momenta o kojima vozač koji se uključuje na auto-put mora voditi računa su:

1. Provjeravanje MRTVOG UGLA “pogledom preko ramena” u situacijama kada ima potrebu da manevriše volanom (npr. najčešće kod preticanja) i uključenja na auto-put, ali i svake promjene pravca kretanja;

2. Da obavezno drži potrebno bezbjednosno odstojanje od drugih vozila, čime prevenirate mogućnost saobraćajnih nezgoda (često i lančanih udesa, ako više učesnika nema odgovarajuće odstojanje.

Na auto-put se uključujte korištenjem saobraćajne trake za uključenje, a na istoj postignite brzinu od 80 km/h prije nego što se uključite na auto-put.
Ukoliko dođe do kvara na vašem vozilu što bi, eventualno, zahtijevalo da se zaustavite, onda to učinite u traci namjenjenoj za prinudno zaustavljanje vozila, obucite svjetloodbojni prsluk na sebe, postavite sigurnosni trougao, što prije sa ostalim putnicima napustite prostor auto-puta, jer je na istom zabranjeno zadržavanje i kretanje pješaka i pozovite SOS službu ili šlep službu.
Zato je dobro biti član auto-moto saveza, jer oni će postupiti hitno po vašem pozivu, čak i ako se nađete u inostranstvu, jer će kontaktirati auto-moto klub u državi u kojoj ste se zatekli i on će vam pružiti potrebne usluge.
Na pomenutim luksuznim putevima brzina kretanja je najčešće ograničena na 130 km/h, ali vodite računa da se i na takvom putu mogu zateći životinje koje tu dođu iz okolne prirode. Ne dozvolite sebi brzinu kretanja pri kojoj takve iznenadne pojave ne biste mogli kontrolisati.

Goran Jelić je instruktor vožnje od 2005. godine, bavi se obukom kandidata za vozače na području grada Banja Luka, ali i drugih mjesta – Prijedor, Laktaši, Gradiška, Srbac, Mrkonjić Grad, Prnjavor, Čelinac…

Danas radi u okviru Auto-škole “TIM” iz Banja Luke, te ga za obuku možete kontaktirati na broj: 065/ 194 – 083

EKSKLUZIVNI POPUST KUPON ZA OBUKU MOŽETE PREUZETI OVDJE

U PONUDI SU I POKLON BONOVI ZA 18-GODIŠNJAKE

Postoje različiti darovi koje poklanjamo za punoljetstvo a i za ostale rođendanske prilike, mi vam predlažemo jedan od rijetkih koje će slavljenik pamtiti cijeli život – POKLON BON za polaganje vozačkog ispita. 

Rezervišite svoj POKLON BON za vašeg miljenika, mi vam nudimo mnogo toga: od mogućnosti da lično dođemo na proslavu i u vaše ime uručimo slavljeniku, nudimo primamljivih uslove plaćanja poklon bona i 100 % garancije da će slavljenik biti prezadovoljan našom uslugom.
Sa ovim POKLON BONOM imate našu posebnu naklonost i ljubaznost.
Dvije ličnosti pamtimo za cijeli život: učitelja koji nas nauči prva slova i instruktora koji je nas je naučio da vozimo! Zato pametno birajte, zar ne!?

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech