Subota, 23. Februar 2019.
Sport

PLITVIČKA JEZERA 2018

Planinarsko alpinistički klub “SUMMIT” Banja Luka, u nedelju 14.10.2018. godine organizuje jednodnevni izlet u Nacionalnom parku “Plitvička jezera” HR.

Detalji puta:

Okupljanje je na Staroj autobuskoj stanici (iza galerije) u 05.40h, odakle je polazak autobusa u 6h. Putuje se preko Prijedora, Novog Grada, Bihaća do Plitvičkih jezera

Detalji izleta:

Park ćemo obilaziti pješice stazom K. Radi se o stazi koja obilazi Donja jezera i sve slapove na njima. Pješačiti ćemo 6-8 sati uređenom pješačkom stazom bez većih nagiba – ocjena staze je lagana do srednje teška bez tehničkih detalja. Pauze ćemo imati na svim atraktivnijim lokacijama, kao i velika pauza u pristaništu 3 gdje možete narućiti kafu i piće za okrepljenje. Hrana je iz ranca, odnosno šta sami ponesete. U okviru obilaska vidjeti ćemo jezera: Kozjak, Galovac, Gradinsko, Milanovac, Burgeti, Gavanovac, Kaluđerovac, kao i slapove: Veliki slap, Veliki prštavac, Mali prštavac, Slap Milke Trnine …

Neophodna oprema:

Obuća za pješačenje (gojzerice ili patike, nikako one sa tankim đonom), kabanica, ranac jednodnevni 30l, rezervna presvlaka, hrana za jedan dan, voda 1.5 lit može i manja flaša pošto ima jako puno izvora, sunčane naočale, krema za sunčanje, čeona lampa.
Preporučujem da u autobusu ostavite suhu odjeću i obuću da imate poslije izleta za svaki slučaj.
Cijena izleta je 55.00 KM, a u cijenu je uračunat prevoz u oba pravca, ulaz u nacionalni park i troškovi organizacije. Za djecu mlađu od 10 godina uplata je 50 %. U cijenu nije uračunato putničko zdravstveno osiguranje.

Uplate će se prikupljati u četvrtak 11.10.2018. u Parku Petra Kočića – Muzički paviljon “Bife Staklenac” od 16 do 17h, broj mjesta je ograničen a prijave važe po sistemu ko prije izvrši prijavu i uplatu ima prednost.

Napomena:

U jezerima i potocima na području Nacionalnog parka zabranjeno je kupanje, zabranjen je lov, hvatanje, proganjanje, ozljeđivanje ili ubijanje životinja, oštećivanje njihovih razvojnih oblika, gnijezda ili legla i obitavališta, zabranjeno je branje, sakupljanje, uklanjanje sa staništa i oštećivanje biljaka, zabranjeno je vađenje mineralnh sirovina i mijenjanje pejzaža, kao i bilo koja druga eksploatacija prirodnih izvora, loženje vatre, kampovanje i pješačenje van označenih staza. Vođenje pasa u parku obavezno je na povodcu.

U slučajevima kada nepovoljne vremenske prilike mogu uticati na izvodljivost ili bezbjednost izleta, datum održavanja može biti pomjeren, odnosno prilagođen obavezama vodiča kao i vremenskim prilikama. U slučaju promjene datuma, vodič izleta je dužan da u što kraćem roku od donijete odluke o tome obavjesti učesnike, pri čemu oni imaju pravo da otkažu svoje učešće, uz refundaciju cijelog uplaćenog iznosa. Otkazivanje učašća od strane učesnika u roku od 24h prije početka izleta smatra se kao učešće na izletu što uključuje uplatu istog, a u slučaju kada je uplata izvšena ne podrazumjeva povrat novca. Svako lice na izletu učestvuje na vlastitu odgovornost, a maloljetna lica mogu učestvovati isključivo u pratnji roditelja, staratelja ili osobe kojoj je roditelj ili staratelj dao pismenu saglasnost za brigu o maloljetnom licu tokom izleta, pri čemu ta osoba preuzima odgovornost za njihovu bezbjednost.

Vodiči su:
1. Miroslav Trivić, PAK Summit, Banja Luka, MB:054;
2. Damjan Šodolović, PAK Summit, Banja Luka;
3. Boris Čikić, PAK, Summit, Banja Luka;

Kontakt osoba:
Miroslav Trivić
Telefon: +38765 664-064
Damjan Šodolović
Telefon: +38765687144
(zvati poslije 16:00h)

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech