Subota, 23. Februar 2019.
Sport

Marinko Umičević: Molim nadležne o donošenju odluku po pitanju Rukometnog saveza RS jer ovako dalje ne mogu i neću da radim

“Molim sve nadležne da nakon višemjesečnog rješavanja žalbe donesu konačnu odluku po pitanju Rukometnog saveza Republike Srpske, jer ovako dalje ne mogu i neću da radim.

Savez je blokiran, a samo ličnim zalaganjem i zalaganjem Upravnog odbora, uspjeli smo da pokrenemo Ligu RS 1 i 2, Ligu BiH, te promjenimo komesare.

Ne mogu vjerovati da se toliko čeka odluka za koju ne znamo ni ko se žalio, te ću biti primoran da dam ostavku na mjesto predsjednika Rukometnog Saveza RS i potpredsjednika RSBiH jer ne želim da budem taoc ovakvog stanja.

Ukoliko se do ponedjeljka, 15.10.2018. godine ne riješi to pitanje, podnijeću neopozivu ostavku i zahvaliću se svima na podršci, posebno članovima Upravnog odbora i članovima Skupštine.

Takođe, tražim da RK Borac pokrene inicijativu za formiranje novog područnog saveza, jer je dosadašnji privatna nevladina organizacija koja nikome nije polagala račune, gdje pojedinci imaju po pet glasova u Skupštini.

Došlo je vrijeme da se RK Borac nešto pita u područnom savezu, ali i da preuzme odgovornost.

Ovo su dva osnovna pitanja za moj dalji angažman u Rukometnom savezu RS.

Ako žele stanje kakvo je do sada bilo, mogu ali bez mene” – izjavio je Marinko Umičević

 

 

 

 

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech