Petak, 18. Januar 2019.
Preduzetništvo

Marinko Umičević: U ovoj Bosni i Hercegovini, kad im ponestane novca i ne znaju šta će, onda povećaju akcize na duvan

U ovoj Bosni i Hercegovini, kad im ponestane novca i ne znaju šta će, onda povećaju akcize na duvan, poskupi gorivo čije cijene ionako divljaju bez kontrole, te dolazimo do situacije da su nam cijene skoro kao u Njemačkoj.

Nakon što je Hrvatska ušla u Evropsku Uniju, trebalo je da izađe iz CEFTE, međutim, zahvaljujući našim domaćim izdajnicima, Hrvatska ne samo da je ostala u CEFTI, nego je i cijela EU ušla u istu.

Tako smo došli u situaciju, da sva luksuzna roba koja dolazi sa Zapada nema carina. Cijela BiH je na izvolite, a da bismo mi nešto izvezli, moramo proći milion procedura.

Hrvatska se žalila EU da njeni građani masovno kupuju cigarete i gorivo u BiH, a EU je automatski reagovala tako da je sada ista cijena cigareta i goriva kod nas i u Hrvatskoj, te više nemaju računa kupovati ovdje, a novac ostaje u EU.

Iz tog razloga sam želio da budem kandidat za Parlamentarnu Skupštinu BiH, jer smatram da su nam potrebni ljudi iz privrede koji znaju da prepoznaju problem, kao i da ga riješe. Očito još nije sazrelo vrijeme za odgovorne ljude, nego za podobne, ali čekaćemo i nadati se da će se narod opametiti.

 

Marinko Umičević

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech