Petak, 18. Januar 2019.
Sport

Košarkaški klub invalida Vrbas je za vikend odigrao prvo kolo NLB lige u Gracu

“Košarkaški klub invalida Vrbas je za vikend odigrao prvo kolo NLB lige u Gracu. Ostvarili smo dvije pobjede, jednu protiv ekipe Singidunum iz Beograda, koju smo pobijedili sa rezultatom 82:45, a drugu protiv domaćina, ekipe FlinkStones sa rezultatom 70:60.

Ekipa FlinkStones je prvak Austrije, izuzetno jaka ekipa, pojačana za ovu sezonu NLB lige, te je utakmica sa njima bila teška, ali je Vrbas svojim iskustvom i kvalitetom, iako nedovoljno pripremljen, ostvario pobjedu.

Utakmice su se odigravale  u sportskoj dvorani Raiffaisen Sportpark, koju je napravila Raiffaisen banka i poklonila gradu. Radi se o fantastičnoj dvorani sa 3500 gledalaca, te bi bilo lijepo kada bi se takva dovrana napravila i u Banjoj Luci.

Grac je lijep grad u kome vikendom nema žive duše, te šetajući kroz grad smo zaključili da nema nigdje do naše Banja Luke.

U razgovoru sa konobarima u kafićima i u hotelu u kome smo odsjeli, te u trgovačim centrima, saznali smo da na tim mjestima uglavnom rade ljudi sa naših prostora, koji se žale kako se teško živi i radi, ali ih je sramota da se vrate i to priznaju.

Moram da priznam da je Vrbas tamo dočekan kao veliki klub, što i jeste. Nisu znali da je Banja Luka evropski grad sporta, kao ni da imamo tolike olimpijske šampione.

KKI Vrbas je najbolji promoter Banja Luke, te smo dostojno predstavljali naš grad i Republiku Srpsku  u Gracu sa dvije briljantne pobjede.

Slijedeće kolo NLB lige se igra 08. decembra u Banjoj Luci.

KKI Vrbas se okreće prvenstvu BiH, pa je tako za vikend domaćin ekipi Bosna iz Zenice, te u daljem nastavku sezone tražimo svoju formu.” – KKI VRBAS, Marinko Umičević.

 

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech