Petak, 18. Januar 2019.
Ljepota & Zdravlje

U Milanu, krajem godine održava se svjetski izbor modela World Top Model 2018

 

Čast da na ovom prestižnom modnom takmičenju predstavlja Srbiju ima šarmantna Trebinjka Andrea Grkavac.

Andrea je rođena u Trebinju, ali živi u Beogradu. Studira pejzažnu arhitekturu. Govori engleski, italijanski i španski.

Odluku o Andreinom angažmanu donijeli su talijanski modni skaut i svjetske agencije Major Model Management koja ima podružnice u više od 20 svjetskih modnih metropola.

„Presretna sam što sam izabrana za World Top Model Serbia 2018. Zahvaljujem se mojoj matičnoj agenciji Abc Models Mgmt International, te Major Model Management agenciji na ukazanom povjerenju i prilici. Radujem se što ću biti dio svjetskog izbora modela World Top Model 2018 i odlasku u Milano, ali i novim poznanstvima. Nisam opterećena ishodom u Milanu, neka pobijedi najbolja “, kaže Andrea.

WORLD TOP MODEL je svjetski izbor modela, koji ima tradiciju od 1990. godine, a kroz taj izbor prošli su neki od naj popularnijih modela današnjice.

Jedna od najpoznatijih svjetskih manekenki Claudia Shiffer takmičila se 1993. godine, a taj događaj pratilo je više od 58. miliona TV gledalaca.

Bliži se 41. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, na kojem će se Andrea pojaviti kao specijalna gošća. Ovaj veliki modni događaj će se održati na dvije lokacije i to od 12. do 13. novembra  u hotelu „Hills“ Sarajevo s početkom u 20h, dok je Alta Shooping Centar Sarajevo domaćin treće večeri sedmice mode, gdje će se na dan 14.11. s početkom u 19h održati modna revija pod nazivom „Alta Fashion Night“. Zaštitno lice ovog modnog užitka je Adna Zrno, koja je inače i ovogodišnja predstavnica BiH na World Top Model. Fotografija koja najavljuje 41. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, urađena je u  saradnjisa magazinom „Ljepota i zdravlje”. Za njen make up,frizuru i styling pobrinuo se Kosta Miljković, dok fotografije potpisuje etablirani modni fotograf AleksandarArsenović.

Nakon sarajevskih pista,  ove dvije ljepotice boriće se u Milanu na svjetskom izboru ljepote za ugovor vrijedan 200.000 eura.

(gradskimagazin.com)

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech