Petak, 18. Januar 2019.
Kutak za roditelje

Predstava za djecu predškolskog uzrasta na temu emocija

Riječ je o ciklusu predstava za djecu predškolskog uzrasta na temu emocija, koja za svoj cilj ima preradu raznih osjećanja sa kojima se ponekad nije lako nositi.

Ako se vaše dijete muči sa ljubomorom ili nekim nerealnim strahovima, ako se povlači ili je agresivno kad je ljuto, ako ne zna kako da se uklopi u grupu ili se stidi previše, ove predstave su za njega!

Naučiće gdje je mjesto osjećanjima, u kojoj mjeri su ona normalna i kako ih može zdravo ispoljiti a u kojoj mjeri postaju ugrožavajuća za samo dijete ili za druge.

Predstave su namjenjene za djecu urasta 4, 5 i 6 godina i osmišljenje su kao vid igrovne aktivnosti koja za cilj ima obradu osnovnih ljudskih osjećanja. Voditeljica aktivnosti u svom radu koristi kostime i lutke i u vidu lutkarske predstave djeci izvodi terapijske bajke napisane za navedeni uzrast i prilagođene za interaktivni rad sa djecom u manjim grupama.

Realizator radionica: Vladana Trivić, diplomirana vaspitačica predškolske djece i trenerica emocionalne pismenosti.

Riječ realizatorice radionica:
“Dječiji svijet je misterija za odraslog, jer ništa nije lakše zaboraviti nego osjećaj kako je hodati u onim najmanjim čizmama. Ključ je uvijek samo u djetetu! Ono će Vam uvijek samo reći sve što ga tišti, pitanje je samo da li će te Vi razumjeti njegove znakove, a razumijećete ga samo onda kada budete spremni skinuti odijelo odraslog, uzdići se na visine djeteta i pogledati mu ravno u dušu. Kako je to najlakše uraditi? Kroz igru, jer je igra način na koji dijete uči i razvija se.”

Ciklus predstava počinjemo emocijom straha, koja je visoko pri vrhu emocija koje nerado osjećamo, a koja itekako ima bitnu ulogu u našim životima.

24.11. (sub) 11h – 12h: Predstava “Vila koja odnosi strahove”
Detaljnije: https://www.facebook.com/events/494338581043976/

Promotivna kotizacija za učešće po predstavi iznosi 10KM.

Broj mjesta je ograničen, s toga se pobrinite da na vrijeme rezervišete mjesto za svoje najmlađe.
Rezervacije na broj: 065/841-203 ili na FB stranici UG Novi dan.

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech