Petak, 18. Januar 2019.
Auto Moto & Hi Tech

Riječ instruktora: Da bi se zaštitio ljudski život u najvećoj mogućoj mjeri brzina kretanja vozila (POPUST KUPON)

U teoriji i praksi drumskog saobraćaja uvijek se naglašava da su pješaci, biciklisti, vozači motocikala i skutera – najosjetljivije (potencijalno najugroženije) kategorije učesnika u saobraćaju. Zaista, to jeste tako. Vozači motornih vozila moraju da razviju naročitu toleranciju prema pomenutim subjektima na putu. 

Da bi se zaštitio ljudski život u najvećoj mogućoj mjeri brzina kretanja vozila u naseljenom mjestu je važećim zakonom ograničena na maksimalnih 50 km/h. Vještačenjem je utvrđeno da pri toj brzini,  ako bi vozilo udarilo pješaka, isti bi uglavnom preživio tu nezgodu. Već pri brzini od 60 km/h i više to nije slučaj. Isto tako, važna mjera u zaštiti ljudskog života je ta što važeći propisi kažu da prilikom prilaska raskrsnici i pješačkom prelazu vozači moraju da to čine sa POSEBNOM OPREZNOŠĆU, što u praksi znači brzinom od 30 km/h.
Međutim, i sami pješaci, biciklisti i vozači motocikala i skutera moraju da znaju da su i oni lica u javnom prostoru i da imaju određena prava, ali i obaveze. U prvom redu da poštuju pravila saobraćaja. Na primjer, da pješaci ne prelaze kolovoz mimo obilježenih mjesta za to, ili da to ne čine kada im je na semaforu uključeno crveno svjetlo, jer ukoliko ih u tom slučaju udari vozač autom pred zakonom se odgovara po principu SOLIDARNE ODGOVORNOSTI, što znači da u određenom procentu i sami snose odgovornost za svoje loše vladanje”- ZA BIZNISPROMO INSTRUKTOR GORAN JELIĆ.
Više o instruktoru i pogodnostima uz kupon možete saznati u nastavku:

Goran Jelić je instruktor vožnje od 2005. godine, bavi se obukom kandidata za vozače na području grada Banja Luka, ali i drugih mjesta – Prijedor, Laktaši, Gradiška, Srbac, Mrkonjić Grad, Prnjavor, Čelinac…Danas radi u okviru Auto-škole “TIM” iz Banja Luke, te ga za obuku možete kontaktirati na broj: 065/ 194 – 083

EKSKLUZIVNI POPUST KUPON ZA OBUKU MOŽETE PREUZETI OVDJE

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech