Subota, 23. Februar 2019.
Dom & Enterijer

Korisni trikovi za čišćenje kuće

Održavanje čistoće kuće je jako bitan posao, ali ukoliko radite od jutra do mraka i morate kuvati, prošetati psa, te provoditi vrijeme sa porodicom vrlo je vjerovatno da nećete imati energije i vremena da čistite kuću.

Bliži se kraj godine sa sve nižim temperaturama, te više padavina. Ukoliko želite uštediti vrijeme na čišćenju tepiha i parketa, uzmite običnu gajbu i obložite je kamenčićima ili novinama te na nju stavljajte mokru obuću da se okapava nakon nošenja.

Mašina za suđe može služiti i za pranje plastičnih igračaka i čak obuće.

Pjena za brijanje može ukloniti fleke. Navlažite umrljano mjesto, te ga istrljajte koristeći četkicu na kojoj je pjena za brijanje, te zatim uklonite pjenu pomoću spužvice. Pjena za brijanje također jako dobro uklanja masne fleke.

Sve produkte za čišćenje stavite u jedan lavor te ih jednostavno ponesite sa sobom kad god idete čistiti i ostavite na jednom mjestu kada završite. Ovim putem ćete uštedjeti dosta vremena koje bi inače proveli tražeći produkte za čišćenje.

Koristite krompir za čišćenje ogledala. Obrišite površinu ogledala sa krompirom, prebrišite mokrom krpom i osušite, piše Brajt sajd.

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech