Petak, 18. Januar 2019.
Auto Moto & Hi Tech

Riječ instruktora: Ponašanje vozača i pješaka na ulici govori kakav smo narod

Jedna od prvih stvari koju stranac zapazi kada dođe u državu domaćina je, upravo, saobraćaj. Onima koji dolaze iz uređenih pravno-političkih sistema, gdje se bespogovorno poštuju važeći propisi, loše uređene zemlje predstavljaju nepoželjne destinacije.

Strpljivost, poštovanje, organizovanost, pristojnost, lijepo vaspitanje i pažljiv odnos prema pozitivnim regulama – trebala bi da bude osobina i naših vozača. Na primjer, bez prebrzog prilaska raskrsnicama (pješačkim prelazima), bez agresivnog starta sa proklizivanjem pogonskih točkova, više razumijevanja i tolerancije prema onim učesnicima u saobraćaju koji svjesno ili nesvjesno krše pravila saobraćaja, bez prolaska kroz žuto svjetlo na semaforu (a pogotovo ne na crveno!), bez prelaska preko pune (neisprekidane) linije, bez prekoračenja ograničenja brzine kretanja, pravilno prestrojavanje i skretanje.
Ružnu sliku ostavljaju vozila pod pratnjom sa insistiranjem na agresivnom ostvarivanju prava prvenstva prolaza, a da pri tome prate novac koji se prevozi iz banke, ili, pak, nekog političara koji ne zaslužuje status osobe koja ima poseban nadzor države…
Istine radi, treba kazati i da loše ponašanje pješaka ostavlja negativnu sliku o gradskom saobraćaju: prelazak ulice bilo gdje, korišćenje mobilnih telefona i slušalica, kretanje bez pogleda preko ramena pri prelasku kolovoza, kretanje desnom saobraćajnom trakom, kao i kretanje noću na kolovozu bez svjetloodbojnih prsluka. Na autobuskim stajalištima pješaci treba da čekaju gradski autobus tako da kada vozač autobusa zaustavi autobus isti ima mogućnost da zauzme pravilan položaj na stajalištu. Ukoliko je na nekom pješačkom prelazu frekvencija pješaka tako velika da to značajno utiče na duže obustavljanje saobraćaja motornih vozila, pješaci trebaju da prave dinamiku prelaska na način da se spontano okupljaju u grupe i da tako prelaz koriste.
Vozači vozila javnog gradskog prevoza putnika moraju da na vrijeme daju pokazivače pravca kretanja. Činjenica je da takva vozila imaju prvenstvo prolaza pri uključenju u saobraćaj, ali to ne znači da vozač takvog vozila samo treba da uključi žmigavac i svi drugi treba da se zaustave. Naime, on prvo treba da se pogledom u retrovizor uvjeri da tu radnju može da izvede bezbjedno i sl. Naročito je ružna slika kada vozači ovih vozila jure po gradu, bez poštovanja brzine kretanja, dinamike prilaska raskrsnici, sa naglim kočenjima, kao i loše organizovanog reda vožnje, pa se na jednom stajalištu u određenom trenutku nađu tri autobusa.
Naš jedini nobelovac pisao je da se najprije za volanom može prepoznati kakva je ko ličnost. Konsekventno tome, po odvijanju gradskog saobraćaja može se reći kakvi smo kao narod i građani.
I na kraju, jedan savjet iz bontona: ne ponašajte se netrpeljivo prema vozačima vozila stranih registarskih oznaka kada se oni u nekom momentu slabije snalaze. Naš odnos prema njima pokazuje kakvi smo kao domaćini!

Goran Jelić je instruktor vožnje od 2005. godine, bavi se obukom kandidata za vozače na području grada Banja Luka, ali i drugih mjesta – Prijedor, Laktaši, Gradiška, Srbac, Mrkonjić Grad, Prnjavor, Čelinac…

Danas radi u okviru Auto-škole “TIM” iz Banja Luke.

Za portal biznispromo.com na osnovu višegodišnje prakse i iskustva u obuci vozača Goran Jelić piše o korisnim stvarima iz domena saobraćaja, saobraćajnih propisa i obuke vozača.

U saradnji sa biznispromo.com POPUST KUPON za OBUKU VOZAČA “B” KATEGORIJE možete preuzeti OVDJE.

(biznispromo.com)

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech