Petak, 18. Januar 2019.
Auto Moto & Hi Tech

Mercedes Benz G350d 2019

Nova G klasa je mašina kreirana za sve terene, sve prilike i sve svetove, predstavlja ozbiljnu stavku za sve koji žele da istaknu svoj status, sačuvaju glavu ili jednostavno krenu u neverovatnu avanturu. Sada dolazimo do punog kruga, jer kako se trendovi smenjuju, ponovo dolazimo do poboljšanja statusa retro i manje aerodinamičnih automobla.

Sa tim na umu, svako od nas bi želeo da u svojoj garaži, ispred kuće ili zgrade poseduje novu G klasu, model koji svojim izgledom uteruje strah u kosti i izgleda gotovo isto kao kada je prvi put izašao 1979. godine. On je i dalje definisan kao kutija, a i dalje evocira uspomene na svoje početke i dane slave kada je korišćen u spotovima poznatih grupa. U svojoj najnovijoj reinterpretaciji, G klasa zadržava sve vizuelne markere, prepoznatljiva svetla, rezervni točak asimetrično postavljen pozadi, dovoljno ravnih površina i prave uglove koji mogu dovesti do toga da pomislite kako je došla iz Atari igre.

Novo nezavisno prednje vešanje duplih viljušaka i ramena pomaže pri kontroli obrtnog momenta ovog vozila. Svako ko poznaje suptilno naginjanje G klase u oštrim krivinama, svakako to može očekivati i od novog modela, a ko ne poznaje savršenstvo upravljačkog i pokretnog sklopa kompanije Mercedes, sigurno će se prijatno iznenaditi agilnošću velikog terenca, koji se u svakoj prilici i po bilo kojim vremenskim uslovima ponaša baš kako treba, tečnije, kao prefinjeni luksuzni SUV, a ne kao moćna zver čudne karoserije, što u stvari jeste. Sa svojim najnovijim modelom, ulične performanse kao da su iskoračile unapred čitavu deceniju.

Putnička kabina nove G klase predstavlja sličnu evoluciju, a u enterijeru sada možemo videti dva monitora zajedno širokih gotovo 25 inča, koji kreiraju kontrolnu tablu panoramskog stila. Kada se radi o unutrašnjosti, ona je uvek obilovala slobodnim mestom, a sada dodatno dobija povećanje prostora u poređenju sa starim modelima, a od sedišta sa masažerima, do kožom obloženih rukohvata iznad vrata, može se osetiti jači dodir elegancije i bogatsva gotovo svih površina.

Ipak, najinteresantnija stvar kod ovog 350d modela jeste sjajni 2.9 litarski dizel motor koji proizvodi 282 konjske snage. Motor je uparen sa devetostepenim automatskim menjačem koji omogućava da iz njega izvučete maksimum, dok potrošnja ostaje na minimumu. Potrošnja ovog džipa je oko 9.6 litara na pređenih 100 km, što je zaista sjajno, i vrol povoljno, što pokazuje da nova Dizel tehnologija postaje sve bolja i kvalitetnija.

Iako je prilično ekonomičan, ovaj terenac može da razvije i velike brine, pa brzinu od 0 do 100 km/h postiže za 7.4 sekundi, dok mu je maksimlana brzina ograničena na 200 km/h.

 

muskimagazin.rs

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech