Petak, 18. Januar 2019.
Kultura & Obrazovanje

NAPUSTIO NAS JE I LEGENDARNI GIGA

“Bolje da me pamte po Gigi Popadiću nego po nekom zločinu”, rekao je svojedobno

Poznati srpski glumac, Marko Nikolić, preminuo je 1. januara, u KBC-u Zvezdara u Beogradu, javlja B92.

Nikolić je rođen 20. oktobra 1946. godine u Kraljevu, studirao je glumu, završio je na beogradskoj Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Od 1970. godine bio je član Narodnog pozorišta.

Glumio je u pozorištu, na filmu i na televiziji, a najviše ga se pamti po ulozi Gige Popadića u kultnoj seriji “Bolji život”.

“Bolje da me pamte po Gigi Popadiću nego po nekom zločinu. Čovjek ako hoće biti zapamćen, može to vrlo lako postići. Meni je jedino žao što ta uloga nije neki veliki glumački domet. Ali to ti se dogodi samo jednom u karijeri, da dobiješ scenarij i znaš da si dobio loptu na jedanaesterac. Ta uloga kao da je bila pisana po meni. Moja treća supruga, s kojom sam već 28 godina, upoznala me kad je ‘Bolji život’ već završio sa snimanjem. I stalno mi govori da joj je zbog toga žao jer je u dilemi, ko je nastao prije – Giga ili ja, ko koga imitira, jer smo isti. I ne mogu pobjeći od te uloge, jer taman se malo sve smiri, a onda seriju opet repriziraju, pa se zakače i mlađe generacije pa mi na ulici viču: ‘Gdje si, Gigo, legendo, majstore?’, rekao je prošle godine u intervjuu za Jutarnji list.

Među posljednjim ulogama bila je i ona u RTL-ovoj seriji “Pogrešan čovjek”.

Izvor: net.hr

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech