Petak, 18. Januar 2019.
Auto Moto & Hi Tech

Apple planira da premijum iPhone modele počne da pravi van Kine

Premijum iPhone modeli će sada po prvi put biti pravljeni u zemlji koja nije Kina.

Apple je doneo odluku koja bi trebalo da njen posao u zemljama u razvoju podigne na novi nivo odlukom da započne proizvodnju svojih iPhone perjanica u Indiji.

Predstavnici kompanije trebalo bi da se sastanu sa indijskim državnicima kako bi pričali o planovima za proizvodnju.

A sudeći po dostupnim informacijama, proizvodnju najskupljih modela u Indiji sprovodiće Foxconn, a ne Wistron koji je trenutno zadužen za sklapanje iPhone modela u ovoj zemlji.

 

Cela operacija trebalo bi da bude smeštena u južnoj državi Tamil Nadu, gde Foxccon već ima proizvodne linije za druge proizvode. Kompanija će u svoju proizvodnju uložiti dodatnih 356 miliona dolara za izgradnju fabrike u kojoj će proizvoditi iPhone za Apple.

Apple trenutno drži jako mali deo smartfon tržišta u Indiji i fokusiran je na jeftinije modele kao što su iPhone SE i iPhone 6S koje proizvodi Wistron.

Jedan od razloga za ovaj potez može da bude odluka Applea da se obezbedi od nesigurne budućnosti koji nagoveštava trgovinski rat sa Kinom tako što će pojačati proizvodnju u drugim zemljama i tako zaobići uvoznu carinu za proizvode koji dolaze iz ove zemlje.

A tome u prilog idu i glasine po kojima Apple planira da prebaci kompletnu proizvodnju iz Kine ako carina dostigne 25%.

(Telegraf.rs)

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech