Petak, 18. Januar 2019.
Putovanja & Zanimljivosti

Zlatna pravila za nanošenje parfema

Gotovo svaka žena, već kao djevojka je našla parfem, koji je savršeno opisuje i godinama nije odustala od njega. Odnos karaktera jedne žene i njenog parfema je postao legenda, jer miris koji žena nosi na svojim ramenima svima jasno do znanja stavlja, ko je ona zapravo.

Nanošenje parfema zahtjeva određenu vještinu i umijeće, kako biste osigurali da će se miris istim intenzitetom zadržati na vašoj koži tokom cijelog dana.

Ovo su zlatna pravila nanošenja parfema:

Ne utrljavajte ga

Utrljavanjem parfema na ručnom zglobu, zagrijevate kožu, koja tada oslobađa enzime koji mijenjaju strukturu vašeg parfema. Kako bi miris ostao ne izmijenjen i kako biste uživali u svojoj omiljenoj noti, samo naprskajte parfem i ostavite ga da se osuši.

Odlučite se za manja pakovanja

Dugo otvoren parfem, podleže pod uticaj kiseonika i u tom trenutku i kiseonik počinje da uništava mirisne molekule, što takođe dovodi do promjene mirisa. Veće su šanse da ćete manje pakovanje parfema brže potrošiti i da ćete dosljedno uživati u svom omiljenom mirisu.

Strateški odaberite mjesta na koja nanosite parfem

Kako bi na vašem tijelu miris trajao duže, bitno je da odaberete mjesta, na koja ćete nanijeti parfem. Parfem nanesite na djelove tijela, izložene vazduhu, a malu količinu možete naprskati i na kosu, tako da ćete svuda oko sebe osjećati miris koji vas inspiriše.

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech