Nedjelja, 17. Februar 2019.
Sport

Hajduk zaposlio mladića s Down sindromom: “Ja sam najsretniji čovjek”

Luki Bučeviću u srijedu se ispunio najveći san. Jedan od najvećih navijača Hajduka, 19-godišnjak sa sindromom Down, konačno je i službeno postao dio Hajduka kao punopravni uposlenik kluba iz Splita.

Sreću na njegovom licu zbog prvoga radnog dana u svom najdražem klubu teško je opisati. Svi su Luku srdačno dočekali, a on je još srdačnije pozdravljao sve koje je sreo na putu, od zaposlenika, trenera, pa do djece u Otvorenoj školi koja su ga dočekala u počasnom špaliru, naveli su na službenoj stranici Hajduka.

Upravo u Otvorenoj školi Luka će provoditi najveći dio svog radnog vremena, a po želji i potrebi pomagat će u Fan Shopu. Luka će biti na usluzi treneru i igračima za sve što treba, pokušat ćemo ga uključiti u što više aktivnosti, a kao što možete vidjeti, za početak mu sjajno ide. Već se sprijateljio s djecom koja su ga odmah prihvatila. Drago mi je i zbog njih jer već od malih nogu moraju učiti kako postoje djeca i ljudi s posebnim potrebama i da su oni sastavni dio našeg društva, ravnopravni svima nama, naglasio je voditelj Hajdukove Otvorene škole Ante Rađa.

Luka Bučević presretan je zbog rada za omiljeni klub. Presretan je bio i Lukin otac Davor Bučević koji je otpratio svoga sina na prvi radni zadatak. O Lukinom oduševljenju ne trebam ni govoriti, njemu je Hajduk sve, o Hajduku priča po cijele dana, od kad je čuo da će ga početi raditi ovdje njegovo ushićenje ne prestaje. Danas je tri sata ranije obukao Hajdukovu opremu i jedva je čekao da krenemo, kazao je Lukin otac. Luka nije bio od velikih riječi, prionuo je odmah poslu, samo je u prolazu dobacio: Super mi je, ja sam najsretniji čovjek na svijetu.

www.jabuka.tv

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech