Petak, 19. Aprila 2024.
Preduzetništvo Puls Grada

Nada Budiša Područna privredna komora BL – Panelista na BIZNISPROMO IV

PANELISTA NA BIZNISPROMO IV KONFERENCIJI Nada Budiša  već dvije decenije vodi edukaciju i stručno obrazovanje u Područnoj privrednoj komori Banja Luka.

U srijedu, 05.06. u našem gradu imamo intersantnu konferenciju na kojoj je panelista Nada Budiša  – Sekretarka Savjeta za žensko preduzetništvo i samostalni stručni saradnik za edukaciju u Područnoj privrednoj komori Banja Luka na temu “Edukacija, prezentacija i promocija preduzetništva u RS”.

Želite li prisustvovati? Ulaz na konferenciju za sve naše građane je bespalatan + zanimljive nagrade!
Obavezna je prijava na tel: 065 657 444 ili mail: vesna@itdmarketing.com

Proces edukacije počinje prikupljanjem i analizom potreba privrednika za edukacijom (anketiranje, evaluacija, pismeni dopis, telefonski poziv i sl.), zatim izborom tema, obrazovnih institucija, predavača, te pripremanja Kataloga seminara kao i same realizacije seminara kroz proces organizovanja i provođenja seminara.

Godišnje se u PPKBL organizuje od petnaest do dvadeset seminara različitog sadržaja i za različite ciljne grupe.

Najčešće teme su vezane za procese proizvodnje i produktivnosti, organizacije rada, upravljanja kvalitetom, prodaje, marketinga i brendiranja, upravljanja ljudskim resursima, timskog rada, upravljanja projektima, upravljanja finansijama i slično.

Sve su one namjenjene povećanju kompetencija zaposlenih u cilju poboljšanja privređivanja i obezbjeđenja napretka .

Kroz svaki od ovih seminara prođe od 20 do 50 učesnika , tako da godišnje u prosjeku kroz obuku prođe od 250 do 350 učesnika.

Na skoro svim seminarima se dobijaju uvjerenja a neki od njih završavaju ispitom i dodjelom sertifikata.

Što se tiče izbora tema i zadovoljenja zahtjeva privrednika, danas je sitacija mnogo bolja nego ranije jer sada zahtjevi za edukacijom stižu od samih učesnika tako da Komora programe obuke pravi prema njihovim zahtjevima.

Svake godine pripremamo i štampamo Katalog seminara sa svim informacijama o pojedinačnim edukacijama i objavljujemo na sajtu Komore tako da je dostupan u svakom času i za svakoga koga interesuje.

Od 2010. godine, Nada vodi i Savjet za žensko preduzetništvo.

U ovoj gotovo punoj deceniji Savjet je napravio veliki pomak na polju ženskog preduzetništva. Već 2011. godine uradili smo istraživanje i analizu ženskog preduzetništva za prostor koji pokriva Područna privredna komora Banja Luka ( 19 opština i 2 grada) i ova baza podataka od tada je u upotrebi i stalno se dopunjava.

Savjet koji čine uspješne žene preduzetnice a djeluje pri Privrednoj komori, svake godine donosi program rada koji je prije svega usmjeren na edukaciju žena s ciljem unapređenja njihovih kompetencija , pa smo tako organizovali mnogobrojne seminare od kojih bismo posebno pomenuli Akademiju liderstva za žene koja je održana već dva puta, 2016. i 2018. god. i imala je imala izvanredan odjek u javnosti i naravno rezultate, gdje smo dobili grupu liderki koje su spremne da se suoče sa svim izazovima i sugorno ćemo je održati i ove godine.

Mnoge od gore navedenih tema smo organizovali posebno za preduzetnice.

Kroz Savjet smo obezbijedili povezivanje i umrežavanje preduzetnica i udruženja koja afirmišu žene i žensko preduzetništvo, djelujući kroz sporazume koje smo sklopili sa udruženjima žena iz okruženja , zatim učešćem na sopstvenim i tuđim konferencijama, samitima, festivalima, sajmovima i sličnim skupovima iz zemlje i regiona.

Zatim učešće na različitim projektima kao i iniciranje i učešće u pisanju i kreiranju Strategije za razvoj preduzetništva žena u Republici Srpskoj, čiji je nacrt usvojen početkom godine a koja će, kada bude usvojena u potpunosti, biti obavezujući dokument i samim tim bolja osnova za razvoj i napredovanje preduzetnica kako u našoj zemlji tako i šire.

Ništa ne može nastati bez pojedinca niti opstati bez sistema, otuda naša borba za sistemsku podršku permanentnoj edukaciji i preduzetništvu žena.

biznispromo.com

 

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech