Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Ljepota & Zdravlje

Riječ Mr. ph. Dušana Tanasić: ŽIVOT I ZDRAVLJE

Svakodnevno  mediji  prenose informacije o događajima, prijetnjama, uzrocima i posljedicama narušavanja ravnoteže planete Zemlje i života na istoj.

Ravnoteža se narušava nekontrolisanim zagađivanjem prirode u svim područjima tehnološko-naučno-egzistencijalnog razvoja ljudskog bića.

Ne obraćamo pažnju da time uništavamo primarne uslove za postojanje života, to su vazduh, voda, svjetlosna energija i stanište, a hrana za ljudska bića nastaje upravo iz primarnih uslova.

Rođenjem dobijamo jednim dijelom genetske predispozicije od naših predaka, a ostalo je posljedica okolnosti u kojima živimo. Okolnosti  čine porodica, ishrana,f izička aktivnost, socijalno-mentalni rad ,psiho-emocionalni rad i primarni životni uslovi.

Neravnoteža u okolnostima troši  rezerve esencijalnih supstanci koje trebaju svakom živom biću na planeti. Esencijlane supstance su vitamini, minerali, aminokiseline ,masne kiseline i drugo.

Da li obrascima ponašanja, higijenom ishrane i spavanja uspjevamo održati potrebne količine supstanci koje su nam potrebne kao živoj jedinki?

Da li nam tijelo „govori“  svojim jezikom o  deficitu?

Da li slušamo tijelo i razumijemo  tegobe koje se javljaju?

Da li čujemo upozorenje za bolesna stanja?

Životni mehanizam organizma održava zdravlje A zdravlje održava životni ciklus!

Svaki mehanizam ima svoj pogon i „gorivo“, da li se unosi u pravilnim i dovoljnim količinama???

Tusilago d.o.o.

“Posmatramo čovjeka kroz njegov um, emociju i fizičko tijelo. U skladu sa uzrokom nastalog disbalansa predlažemo metodu tretiranja tegobe/bolesti i podrške/prevencije zdravlja. Kontinuiranim praćenjem u procesu primjene jedne ili više metoda i „dvosmjernim“ zalaganjem učestvujemo u pozitivnim promjenama  navika životnog stila pojedinca,prihvatanju okolnosti i uzroka.”

Pruža usluge konsultacija u dole navedenim metodama:

  • Homeopatija
  • Bachove kapi
  • Schuesslerove soli i analiza lica

 

Uskoro očekuje novu saradnju i edukaciju iz srodnih oblasti koje će dati još savremeniju, potpuniju i srodniju podršku životnoj/vitalnoj sili svakog čovjeka od rođenja pa nadalje” – izjavila je za naš portal Dušana Tanasić.
Za više informacije posjetite www.tussilago.ba

 

 

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech