Petak, 19. Aprila 2024.
Ljepota & Zdravlje

Riječ mr. ph. Dušana Tanasić: TKIVNE SOLI

U ljudskom organizmu postoji bezbroj biohemijskih reakcija koje podržavaju mehanizam životnih procesa od samog disanja pa na dalje. Biohemijska reakcija se odvija kroz pravilne i identične faze u ciklusima za koje je zadužena sa svojim učesnicima, proizvodima i katalizatorima. Jako je važno prisustvo mineralnih jedinjenja koja imaju različite uloge u životnim procesima.

Njemački ljekar i homeopata Wilhelm Schuessler otkrio 12 tkvinih soli (minerala) koji održavaju ravnotežu zdravlja po osnovnom načelu da je osnovna životna jedinica ćelija. Svoje istraživanje je zasnovao na ispitivanju pepela posmrtnih ostataka svojih pacijenta i tako došao do otkrića. Smatrao je da su minerali osnova prirodne ravnoteže i vitalnosti tijela. Svaki mineral  ima svoje depozite u tijelu i pojedinačno su odgovorni za rad organa i/ili organskih sistema. Njegovi sljedbenici su otkrili još 21 tkivnu so čija istraživanja nisu završena.

Kada se rezerve minerala isprazne na pola javlja se znak na licu. Znakovi na licu, pojave na tijelu, želje ili averzije prema hrani, tegobe i /ili bolesti su alat koji savjetniku za analizu lica i Schuesslerove  soli  pomaže u dijagnostikovanju trenutnih nedostatak neke od tkivnih soli.

Metodu analize lica i Schesslerovih soli u Tussilagu radi mr ph Dušana Tanasić,s ertifikovana savjetnica i učiteljica ATIFA.

Da li znate  koje minerale troše vaše životne navike i okolnosti, pa čak i emocije i nadoknađivanjem istih za održavanj ravnoteže životnih procesa?

 Više o Tusilago d.o.o.

“Posmatramo čovjeka kroz njegove um,emociju i fizičko tijelo.U skladu sa uzrokom nastalog disbalansa predlažemo metodu tretiranja tegobe/bolesti i podrške/prevencije zdravlja.Kontinuiranim praćenjem u procesu primjene jedne ili više metoda i „dvosmjernim“ zalaganjem učestvujemo u pozitivnim promjenama  navika životnog stila pojedinca,prihvatanju okolnosti i uzroka.

Pružamo usluge konsultacija u dole navedenim metodama:

  • Homeopatija
  • Bachove kapi
  • Schuesslerove soli i analiza lica

 

Savremenu, potpunu i srodnu podršku životnoj vitalnoj sili svakog čovjeka od rođenja pa nadalje možete dobiti u Tussilago Centru Banja Luka. Kontakt :

Tussilago doo
Centar za komplementarnu medicinu
Bulevar Desanke Maksimović 2, Lokal br. 7
78000 Banja Luka
T: +387 51 928-981
M: +387 65 540-216
E-mail: info@tussilago.ba

www.tussilago.ba

 

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech