Subota, 20. Aprila 2024.
Preduzetništvo

Na preporuku Kriznog štaba Grada Banjaluka TO BEMA ne radi od danas

“Nakon jučerašnje informacije koja je se pojavila putem medija da postoje radnici BEME koji su zaraženi, obratio sam vam se sa informacijom koja demantuje te navode obzirom da nismo dobili informaciju od zdravstvenih instituacija da postoji pozitivnih slučujeva.

Sinoć sam od Kriznog štaba Grada Banja Luka dobio informaciju da su dvije radnice pozitivne, obje iz opštine Laktaši, koje su već 12 dana na bolovanju, i nisu bile u kontaktu sa drugim radnicima. Smatram  da je od izrazitog značaja da imamo tu informaciju, kako bismo mogli djelovati u kladu sa preventim mjrerama.

Kako sam prethodno obavijestio, i kao olakšavajuća okolnost, prethodne dvije sedmice smo vršili redovne preventivne mjere i dezinfekcije svih prostorija i mašina u TO BEMA.

Na preporuku Kriznog štaba Grada Banjaluka, TO BEMA ne radi od danas, poslali smo radnice kućama, no svakako smo najavili prije ove situacije našim radnicima, da će biti otvoren kolektivni godišnji odmor narednih 14 dana. Želim da naglasim činjenicu koliko je važna samosvjesnost i pitanje kolektivnog zdravlja u teškoj situaciji poput ove.

Jednokratna pomoć radnicama koje su pozitivne na virus je uplaćena, jer su to dvije vrlo vrijedne radnice, te smo im na raspolaganju do okončanja borbe sa virusom.

TO BEMA će usljed nemilih događaja i svjetske panedmije pretrpjeti ogromne gubitke, no kao i do sada, naći ćemo način da to saniramo, zdravlje stavljamo na prvo mjesto.

Iskoristiću priliku da iznesem stav, a povodom izjave Draška Stanivukovića, da je bilo koji narodni poslanik sa dobrom namjerom htio da pomogne TO BEMA i njezinim radnicima prije svega, informaciju bi poslao direktno meni kao direktoru da preduzmem neophodne mjere. Takođe, da je bilo dobre namjere, TO BEMA bi se pomoglo na mnoštvo drugih načina, a ne isključivo stvaranjem negativnog publiciteta u medijima. Dobru namjeru prepoznajem, ali upitne namjere oštro osuđujem. Skupljanje političkih poena, u ovoj vanrednoj situaciji krajnje je degutantno i maliciozno.

Preduzeću sve mjere da radnici TO BEMA sačuvaju zdravlje usljed pandemije, ali i da sačuvam njihova radna mjesta i ugled firme od strane negativnih pojedinaca.”

S poštovanjem,
Tehnički direktor TO “Bema”
dipl.inž. Marinko Umičević

 

 

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech