Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Čelinac Ljepota & Zdravlje Puls Grada

Čelinac nema novozaraženih, u izolaciji 163 osobe

Na sjednici Štaba za vanredne situacije opštine Čelinac održanoj danas konstatovano je da je epidemiološka situacija u Čelincu stabilna, te da nema novozaraženih virusom korona. U kućnoj izolaciji trenutno su 163 osobe, dok je iz statusa izolacije izašlo 336 osoba.
Evo i ostalih zaključaka Štaba:

    I dalje se redovno vrši dezinfekcija javnih površina;
    Nisu zabilježeni slučajevi kršenja policijskog časa, niti nepoštovanja izdatih rješenja o kućnoj izolaciji. Građani poštuju naredbe ograničenja kretanja, preporučene higijenske i dezinfekcione mjere (nošenje maski i rukavica, lična higijena) i preporučeno držanje međusobnog rastojanja od najmanje jednog metra.
    Štab apeluje na sugrađane da se bez obzira na dolazak toplijeg vremena suzdrže od okupljanja i sastajanja na izletištima, igralištima i ostalim javnim površinama masovnog okupljanja, a poseban apel ovog tipa upućen je prema mnogoljudnim udruženjima građana.
    Naredne dvije sedmice kontrolni organi pojačano će vršiti nadzor nad primjenom svih naloženih mjera i u zakonskim okvirima provoditi kaznene odredbe ukoliko se utvrdi kršenje.
    Osobe koje imaju potrebu za potvrdom o provedenoj kućnoj izolaciji, istu mogu dobiti u nadležnom domu zdravlja na lični zahtjev, uz prethodno prikazano rješenje o kućnoj izolaciji, ali i na osnovu pokazatelja da su ispoštovali mjere izolacije.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech