Nedjelja, 1. Oktobra 2023.
Sport

192 učesnika iz regiona istrčalo prvu „Virtual Run&More Weekend“ trku

Organizatori Run&More Weekend festivala 11. i 12. aprila organizovali su prvu „Virtual Run&More Weekend“ trku. U izazovu, da na ulici, sobnoj traci, balkonu ili dvorištu istrče trasu od 5, 10 ili 21km učestvovala su 192 trkača iz cijelog regiona, koji su se prvobitno prijavili za učešće u 3. „Vivia Run&More Weekend“ festivalu, koji se u Banjaluci trebao održati od 10-12. aprila.

Virtuelna trka dio je kampanje #trčimsam, kojom organizatori Run&More Weekend-a žele da utiču na trkače da u danima pandemije, svoje treninge svedu na vježbanje u domu ili ukoliko trče na otvorenom, da trče samostalno.

Cilj Virtuelne trke bio je i da trkači, u danima kada je zbog vanredne situacije ograničeno i kretanje i okupljanje, ostanu aktivni radeći na svom fizičkom i mentalnom zdravlju i jačanju imuniteta, te da na taj način zadrže formu za trke koje slijede.

Učešće u trci bilo je besplatno, a specijalne nagrade organizatora u vidu oficijelnih festivalskih ruksaka i držača za medalje otišle su u ruke 5 prvoplasiranih u muškoj i ženskoj kategoriji u sve tri discipline.

Najbolje polumaratonsko vrijeme u muškoj kategoriji ostvario je Darko Lončar iz Sarajeva, koji je 21km istrčao u vremenu od 1.32, a najbrža među ženama bila je Andrea Radmilović Vidaković iz Ljubljane, sa ostvarenim vremenom od 1.44.

Svih 192 učesnika, kao uspomenu na učešće u prvoj Virtuelnoj trci dobili su poklone organizatora: kačkete, bandane, boce za vodu, blinkere i ostale trkačke rekvizite, koji će im koristiti tokom budućih treninga.

Zadovoljni održanim događajem, organizatori 3. „Run&More Weekend“ festivala poručili su, da ovih dana privode kraju pripreme za najveći trkački festival u regionu, koji će se, kako su poručili, održati mjesec dana nakon otvaranja granica i ukidanja vanrednog stanja u BiH i zemljama u regionu.

192 trkača iz cijelog regiona, učestvovali su proteklog vikenda u „Virtual Run&More Weekend“ trci,

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech