Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Puls Grada

„Niste sami“: Obavljeno preko 4.200 dostava, od sutra nije u funkciji broj 065 01 02 03

Od četvrtka, 30. aprila više neće biti u funkciji telefonski broj: 065 01 02 03 putem kojeg je vršena kućna dostava namirnica i lijekova, s obzirom na to da je omogućeno kretanje svim kategorijama stanovništva.

Od 19. marta, kada je Grad Banja Luka pokrenuo ovaj servis u okviru akcije „Niste sami“, evidentirano je 7.725 poziva građana i obavljeno je 4.208 dostava.

S obzirom na to da je od ove sedmice dozvoljeno kretanje i licima preko 65 godina, odlučeno je da se obustavi kućna dostava, koja je, posljednjih nešto manje od mjesec i po dana, itekako bila značajna za nekoliko hiljada stanovnika koji, iz različitih razloga, usljed aktuelne epidemiološke situacije nisu mogli izlaziti iz svojih domova.

Kroz akciju „Niste sami“, stariji i nemoćni, te lica sa invaliditetom, trudnice i svi u stanju potrebe mogli su naručiti kućnu dostavu osnovnih životnih namirnica, a od kraja marta i lijekova.

Sugrađani su bili oslobođeni troškova dostave, a namirnice i lijekove su plaćali po cijenama kao u marketima, odnosno apotekama.

Akciju su podržali: Mtel, Prointer ITSS, Tropik, MF banka, Adiko banka, Sberbanka, Šparkase banka, Nova banka, Krajinapetrol, Gasprom benzinske stanice, Nestro petrol, Banjalučka pivara, Eurogas, Ceger, Malbašić, apoteka „Zenit“, dm drogerie markt, Moja apoteka, Crvena apoteka, Bpharm, i Anapharm.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech