Srijeda, 26. Januara 2022.
Dom & Enterijer

Šta je jeftinije – ostaviti upaljeno grejanje tokom dana ili povremeno gasiti radijatore

Dolaskom zime, računi u domaćinstvu se polako povećavaju, jer grejna tela počinju da rade. Postoje domaćinstva koja traže rešenje kako uštedeti novac, a ujedno i postići zadovoljavajući nivo toplote u svom domu.

Postavlja se pitanje – da li je istina da, ako su grejna tela tokom dana konstantno upaljena, možemo uštedeti ili ćemo to postići ako ih često palimo-gasimo.

Stručnjaci sugerišu da je ostavljanje grejnog sistema na laganom modelu tokom celog dana kako biste uštedeli – samo mit. S jedne strane, ostavljajući grejanje uključenim ceo dan, grejni sistem će morati da radi kako bi održavao temperaturu na poslednjem nivou, a strujnu energiju ćete trošiti ceo dan u poređenju sa podešavanjem da grejanje kreće u odabrano vreme. Međutim, ako je dom hladniji, trebaće vam više energije da ga zagrejete kada dođete i uključite grejanje.

Stoga, stručnjaci savetuju korištenje tajmera, ako za to imate mogućnosti. To omogućuje da se grijanje uključuje i isključuje kada ćete ga najviše željeti i ne morate brinuti hoćete li ga zaboraviti da ga isključite.

 

b92

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech