Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Kultura & Obrazovanje

Atelje Ivanović – 30 godina umjetnosti

Atelje Ivanović ima tradiciju dugu 30 godina. Slikar, Perica Ivanović je izlagao na 35 samostalne izložbe u zemlji i inostranstvu te se njegove slike mogu naći širom svijeta. Česti motivi su sovice, pijetlovi, ptice, leptiri, priroda, konji. Pored ove vrste slikarstva, Ivanović se bavi i ikonopisom, gdje je oslikao mnoštvo ikonostasa širom države.

Sove su Perici omiljeni likovi pa smo mogli vidjeti sovu kao doktora, mamu sovu, pjevačicu sovu, sovu koja čita knjigu, sova ide na more i još bezbroj inspirativnih uloga sove. Kroz sove Perica izražava ljudske emocije te nam pomaže da bolje razumijemo sami sebe. Do sada je naslikao više od hiljadu sova. Njegove sove su: vesele, zabrinute, zaljubljene, porodične, usamljene, zaposlene. Ivanovićeve sove oduševljavaju djecu i odrasle.

Foto: Sove slave Novu Godinu.

Perica Ivanović je inače veliki ljubitelj životinja i prirode.

Svaka slika priča svoju priču. Perica Ivanović inspiraciju pronalazi svakodnevno posmatrajući prirodu, životinje, ljude. Rođen je u Drvaru a od 1988. godine živi i radi u Banjaluci gdje ima slikarski atelje. Aktivno se bavi i ikonopisom i do sada je oslikao 23 ikonostasa u crkvama na području Republike Srpske. Neke od značajnijih izložbi su mu u: Beogradu, Banjaluci, Trebinju, Gradišci, Prijedoru, na Svetom Stefanu … Ilustrovao je nekoliko knjiga. Za svoj rad je više puta nagrađivan.

Vrijeme je praznika i darivanja, ako imate želju da prijateljima ili poslovnim partnerima poklonite sliku ili počastite sami sebe kontaktirajte Atelje Ivanović na 065 514 883. Ako imate želju da posjetite atelje, budite slobodni da kontaktirate navedeni telefon.

Za više informacija posjetite web sajt Atalje Ivanović OVDJE.

 

 

 

 

 

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech