Ponedjeljak, 16. Maja 2022.
Ljepota & Zdravlje

Mnogima ne prija, ali je zdrava – ruski doktor tvrdi da je ova terapija najbolja za imunitet

Poznato je da Rusi važe za narod koji ima jak imunitet.Tome sigurno doprinosi njihov način života.

Ono što često možemo videti u njihovoj kulturi, jeste kupanje u ledenoj vodi. Smatra se da ledena voda podstiče cirkulaciju i pozitivno utiče na jačanje imuniteta.

Međutim, retko ko se zaista usudi da to proba. Zato ruski doktor Sergej Bubnovski ima jednostavniju, a takođe korisnu tehniku za zdravlje celog organizma.

Sve što treba da uradite je da stavite noge u lavor, i to u 10 do 15 centimetara potpuno hladne ili ledene vode. Nikako nemojte da dodajte toplu vodu, potrudite se da izdržite.

Nakon toga u kadu uđite bosi i tapkajte stopalima po ledenoj vodi. Ovo bi trebalo da traje 20 sekundi do najviše pola minuta.

Kada izađete iz kade, obrišite noge grubim peškirom i obujte vunene čarape. Doktor tvrdi da ćemo, ako ovo ponavljamo svake večeri, veoma pozitivno uticati na zdravlje celog organizma i jačanje imuniteta koji je posebno bitan tokom pandemije, ali i u hladnim zimskim mesecima.

Iako deluje pomalo bizarno, doktor ističe da ne treba da odustajete ni kada vas uhvati prehlada – upravo je to način na koji se organizam bori i jača imunitet.

Da li biste se vi usudili da probate ovaj princip jačanja celog organizma?

ddl.rs

 

Reklame
Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech