Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Puls Grada

U subotu centralna akcija uređenja Centra 1 i 2

Centralna akcija uređenja za mjesne zajednice Centar 1 i Centar 2 biće održana u subotu, 19. marta u 11.00 časova, te su ovom prilikom pozvani sugrađani da se pridruže.

Zborno mjesto je u Aleji Svetog Save kod Narodnog pozorišta Republike Srpske – tzv. Baterflaj park.

Dovoljno je da ponesete samo dobru volju, a Grad će obezbijediti opremu, sadnice, cvijeće, ali i dobru zabavu gdje vas očekuju brojna iznenađenja, animatori za djecu i prigodni pokloni, zato pridružite nam se da zajedno uredimo naša naselja i grad.

Podsjećamo, velika akcija uređenja grada pod sloganom „Čisto lice grada“ počela je ove sedmice na području Centra 1 i Centra 2.

U ovim naseljima, već su obavljene značajne aktivnosti, poput pranja javnih površina, orezivanja stabala i „živih ograda“, čišćenja slivnih rešetki na Trgu Krajine, pranje nadstrešnica i farbnja tabli na autobuskim stajlištima, ručnom čišćenje i pranju autočistilicom popularno zvanog Građiša, dok se nastavlja i sanacija oštećenja na saobraćajnicama i ploča na Trgu Krajine.

Predviđeno je da akcija traje cijelo proljeće, da obuhvati sve mjesne zajednice, počevši od centralnih ka prigradskim i seoskim. Svake sedmice akcija će biti organizovana na području dvije mjesne zajednice, kada sve nadležne službe rade na terenu, a vikendom se zavšra zajedničkom akcijom sa građanima kada će moći direktno da se uključe u uređenje u svom naselju kroz preuzimanje opreme, sadnog materijala ili na drugi prigodan način. Za taj dan biće obezbijeđeni i zabavni sadržaji i animatori za naše najmlađe sugrađane.

Uz poziv za učešće svim građanima, kompanijama, ustanovama i udruženjima građana – posebno su pozvane zajednice etažnih vlasnika ako želi da sakupljaju otpad predviđen za reciklažu, da se prijavi putem broja telefona: 051/244-593. U tom slučaju, preduzeće „Čistoća“ a.d. postaviće pred zgradu kontejnere za selektivni otpad, a po završetku akcije otkupiće isti po tržišnim cijenama.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech