Petak, 19. Aprila 2024.
Preduzetništvo

Sutra počinje dvodnevna konferencija ‘’Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge’’

Sutra počinje dvodnevna XI konferencija ‘’Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge’’ u Sarajevu, Hotel Hills, koja će okupiti privrednike i preduzetnike iz cijele regije. Organizator je Sfera d.o.o. Mostar, u saradnji sa Građevinskim fakultetom ‘’Univerziteta Džemal Bijedić’’ iz Mostara, Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta iz Zagreba, te u partnerstvu s Institutom za standardizaciju BiH.

Konferencija će okupiti regionalne predavače i stručnjake koji će govoriti o različitim tematskim jedinicama koje će se obrađivati. Predavače pogledajte na linku: https://2022fasade.sfera.ba/gostujuci-predavaci/

Teme konferencije i program pogledajte na linku: https://2022fasade.sfera.ba/program/

Ulaz na konferenciju je besplatan, a prijaviti se možete putem linka: https://2022fasade.sfera.ba/online-registracija/

Konferencija se sastoji od sajamskog i naučnog dijela. U sajamskom dijelu, kompanije s područja cijele regije predstavljaju svoje novitete i proizvode, dok se u naučnom dijelu predstavljaju aktealni projekti, inovacije i novosti.

Na konferenciji će se predstaviti i Online izložba fasadnih sistema koju je kompanija Sfera d.o.o. organizovala 2021 godine, a čiji će projekti regionalnih arhitekata biti predstavljeni u naučnom dijelu konferencije.

Drugog dana događaja održat će se i panel diskusija o temi konferencije, a cilj konferencije je razmjena znanja i iskustva, uspostavljanje međunarodne i domaće saradnje, te spajanje struke i nauke.

Sponzori konferencije su: Terrasit Insulation, Baumit, Sika, Eps Laštro, Feal, Fundermax, Krug, Alumil. Partneri: Metal tehnologija, Knauf Insulation, Ejot, Knauf, Iso Span, Xella, Austrotherm, TKK, Laminam. Izlagači i prijatelji: Lunos, Proventuss, Ceresit, Senigor, Sport net inženjering.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech