Ponedjeljak, 16. Maja 2022.
Puls Grada

Banj dan: Doživi „Banjalučko proljeće“ na vrhu grada

U okviru manifestacije „Banjalučko proljeće“, na najpopularnijem banjalučkom izletištu Banj brdu, u subotu 14. maja biće održan „Banj dan“.

Riječ je o poptuno novoj manifestaciji koja ima za cilj da dodatno promoviše najpoznatije gradsko izletište, te da isto obogati mnoštvom sadržaja, ali ono što je primarno jeste da se kroz brojne događaje i manifestacija svim našim sugrađanima dodatno skrene pažnja na zaštitu i obnovu spomenika palim Krajišnicima.

Tako će na lokaciji upravo kod spomenika, biti održana akcija sa našim građanima, dok će na izletištu Trešnjik biti održano mnoštvo koncerata.

Cilj i želja je da se dodatno skrene pažnja na zaštitu i obnovu spomenika na Banj brdu, ali i da uz koncerte, te druženje u prirodi, bude promovisan zdrav način života i da se poseban akcenat stavi na očuvanje ekologije.

Sama manifestacija „Banj dan“ će početi u 11.00 časova, gdje će upravo kroz performans i edukaciju svi naši sugrađani imati priliku da se uključe u priču koja se tiče zapuštenog spomenika, kao i njegove obnove.

Nakon toga, u 12.00 časova, predviđen je koncert dječijeg hora „Vrapčići“, dok će od 14.00 časova sve naše sugrađane zabavljati Gradski tamburašku orkestar.

Termin od 16.00 časova rezervisan je za Libertango, dok će u 18.00 časova nastupiti BL jazz voices.

Uz edukaciju, performans, dobre koncerte i druženje u prirodi imaće priliku da uživaju svi naši sugrađani.

Reklame
Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech