Ponedjeljak, 16. Maja 2022.
Sport

Banja Luka spremna za polumaraton: Mnoštvo trkača i ove godine na ulicama našeg grada

Naš grad spreman je za još jedan, peti po redu festival „Vivia Run&More Weekend“, koji će biti održan na ulicama Banje Luke.

Gradonačelnik Draško Stanivuković učestvovaće na polumaratonu, trci od 21 kilometar, ranije istakao kako je upravo za njega ovaj festival i sve ove trke značajne i važne iz nekoliko razloga.

-Ovo su trke koje aktiviraju sve, od naših najmlađih, rekreativaca, penzionera, dakle sve naše kategorije stanoviništva. Imate mnoštvo trka, svako neka istriči koliko može. Ja sam, sada već tradicionalno, odlučio da istrčim 21 kilometar i ovom prilikom želim da se zahvalim organizatorima na broju jedan – rekao je gradonačelnik.

Poručio je kako je ovo značajan događaj i za turizam, s obzirom na to da svake godine u naš grad dođu učesnici iz više od 30 zemalja.

Direktor festivala Goran Ćorić poručio je kako je ovaj događaj postao tradicionalan, te da je samim tim jedna od ljepših manifestacija u našem gradu.

Dodao je kako ove godine ima jedna novina, a to je nagrada za najbržeg Banjalučanina i najbržu Banjalučanku.

-Novina je nagrada za najbržeg Banjalučanina i najbržu Banjalučanku, a ovo realizujemo u saradnji sa kabinetom gradonačelnika. Oni koji prvi prođu kroz cilj na polumaratonskoj stazi u konkurenciji svojih sugrađana, biće nagrađeni – rekao je on.

Podsjećamo, zbog nepovoljnih vremenskih uslova odgođene su sve aktivnosti koje su u sklopu petog festivala „Vivia Run&More Weekend“ trebale da budu održane danas, 7. maja.

Sutra, 8. maja biće održano nekoliko trka, i to G-Drive 5K Team Run, RMC 10K by Metromedia, te RMC Banjaluka Half Marathon.

Start svih trka je u 8.30 časova na Trgu Krajine, dok je cilj na tvrđavi Kastel, gdje će sve prisutne zavavljati bend „Ultrazvuk“.

Za vrijeme održavanja trka pojedine banjalučke ulice biće zatvorene za saobraćaj.

-Molimo sugrađane za razumijevanje i pozivamo ih da u što većem broju izađu na ulice, dožive jedinstvenu eksploziju emocija i muzike, te požele dobrodošlicu u naš grad elitnim sportistima iz cijelog svijeta – saopštili su organizatori.

Reklame
Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech