Ponedjeljak, 16. Maja 2022.
Putovanja & Zanimljivosti

Šta vidite na slici? RORŠAHOV PSIHOLOŠKI TEST otkriva kako razmišljate kao i vaše PSIHIČKO STANJE

Ovu sliku, kao i niz drugih, napravio je Herman Roršah. On je bio čuveni švajcarski psihijatar i psihoanalitičar, tvorac jednog od najpoznatijeg testa za dijagnostiku ličnosti, koji upravo nosi naziv njegovog imena – Roršahov test.. Pogledajte dobro u sliku i pročitajte šta znači to što ste vidjeli.

Kompletan test sastoji se od deset mrlja nedefinisanog oblika napravljenihih od prolivenog mastila. Pacijent bi trebalo da na svoj način tumači slike i objasni prve asocijacije, a upravo je ključ ovog testa u podsvesnom razmišljanju pacijenta koje otkriva njegovo emotivno i psihičko stanje.

Dvoje ljudi

Pitanje je u kakvom su odnosu ljudi koje vidite? Rješenje je u fokusu. Ovo viđenje krije i seksualnu konotaciju. Ukoliko je to glavna stvar koju vidite, preokupirani ste seksom na podsvesnom nivou.

Neko se ogleda u ogledalu

Taj neko ste zapravo vi. Kakva osjećanja imate prema ovoj slici i da li možda vidite krv? Krv je povezana sa agresijom i negativnošču. Osjećanja osobe koja posmatra sebe u ogledalu su vaše emocije koje gajite sami prema sebi.

Pas

Ova životinja predstavlja vaše unutrašnje biće, ali i strahove. Ukoliko u vama budi negativne emocije, možda imate neke prikrivene strahove sa kojima bi trebalo da se suočite.

Slonovi koji igraju

Ovi nežni divovi su simbol za inteligenciju i samopouzdanje. Kakva osećanja slonovi bude u vama? Pozitivna ili negativna? Ova slika upravo odaje ono što mislite o sebi.

Medved

Ako vidite krvavog medveda duboko u sebi ste tužni. Vi ste osećajni, blage naravi i naivni.

Dve osobe se mole

Ako vidite dve osobe koje se mole, znajte da prolazite kroz veliku životnu krizu, prenosi Aura.ba

Reklame
Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech