Srijeda, 17. Avgusta 2022.
Puls Grada

Slava grada i Hrama Hrista Spasitelja

Gradonačelnik Draško Stanivuković čestitao je krsnu slavu grada i Hrama Hrista Spasitelja, a u čestitki se između ostalog poručuje:

– Neka Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan – kao simbol uzdizanja i spasenja našem gradu i svim njenim sugrađanima donese mir, sreću i blagostanje. Sa željom da budemo bliži jedni drugima, da se međusobno pomažemo i više uvažavamo, duboko vjerujem da će uz spasovdanski blagoslov Banja Luka ići putem razvoja i napretka, a da ćemo mi svojom sabornošću i jedinstvom doprinijeti da ona svakog dana postaje ljepše mjesto za život – poručio je gradonačelnik.

On je istakao da ga posebno raduje što se tradicionalno okupljamo oko naših hramova i što kao pravi domaćini, po našim običajima slavimo slavu našeg grada.

– U duhu tradicije i uz bogat program ove godine slavu ćemo proslavljati tri dana, te ćemo kao pravi domaćini Spasovdan proslaviti zajedno sa našim sugrađanima uz najveći slavski sto i slavske običaje – rekao je Stanivuković, te dodao da će treće veče obilježavanja slave biti posvećeno guslarima, čuvarima duha našeg naroda.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech