Srijeda, 17. Avgusta 2022.
Puls Grada

„Play Media Day“: Banja Luka ugostila stručnjake iz oblasti kreativne industrije

Sedmi po redu Regionalni komunikacijski događaj „Play Media Day“ posvećen temama iz oblasti kreativne industrije okupio je u našem gradu brojne učesnike iz zemlje i regiona.

Pored domaćih predavača na konferenciji su gostovali i predavači iz Srbije, Hrvatske, Njemačke i Norveške, koji su upoznali učesnike sa brojnim novitetima iz oblasti digitalizacije, kao i sa najnovijim trendovima korištenja medijskog prostora i upotrebe društvenih mreža kao marketinških alata.

Grad Banja Luka je podržao ovaj događaj, a učesnicima se pridružio i gradonačelnik Draško Stanivuković.

– Drago mi je što je Banja Luka domaćin događaja koji je u naš grad doveo sjajne predavače iz oblasti digitalizacije, interneta i društvenih mreža, a još više me raduje što će učesnici ove konferencije, među kojima ima i onih koji su zaposleni u javnim institucijama i preduzećima, steći nova znanja i vještine. Izuzetno je važno ići u korak sa vremenom i novim tehnologijama, sticati znanja i primjenjivati ih u svom poslu – poručio je gradonačelnik.

Osim toga što je gostima poželio dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu, gradonačelnik je podijelio i svoje iskustvo u korištenju društvenih mreža kao medijskog prostora.

– Veliki dio mog uspjeha kao mladog političara vezan je upravo za društvene mreže i nove tehnologije čiji sam potencijal prepoznao još prije nekoliko godina i upotrijebio ga da ukažem na određene probleme našeg društva, da iskažem svoje stavove i komuniciram sa narodom – rekao je Stanivuković.

On je istakao da je najvažnije biti autentičan i kreativan, ali istovremeno i iskren, jer to je jedini način da vas ljudi čuju i prepoznaju vaš rad.

Predstavnica Agencije „Play Media Team“ Dijana Tepšić rekla je da je Regionalna konferencija „Play Media Day“ prilika da se Banja Luka i Bosna i Hercegovina pozicioniraju na mapi svijeta u oblasti kreativne industrije, a kako je kazala ovo je jedini takav događaj u našoj zemlji.

– Izuzetno smo ponosni, što je „Play Media Day“ opstao uprkos izazovnim vremenima i što se ovaj događaj očuvao kontinuitet – rekla je Tepšićeva.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech