Ponedjeljak, 4. Jula 2022.
Kultura & Obrazovanje

Izložba Prostor izvan svijeta“

U Galeriji Plus u petak 10. juna sa početkom u 19.00 časova biće otvorena izložba Mladena Mićića i Ognjena Miloševića „Prostor izvan svijeta“.

-Izložba je nastala kao rezultat nagrade koju Muzej tradicionalno dodjeljuje studentima završnih godina Akademije likovnih umjetnosti u Banja Luci. Nagrađujući najbolje studente, Muzej kroz saradnju sa Akademijom nastavlja sa podrškom mladim umjetnicima, dajući im priliku da svoje radove izlože u prostoru pomenute Galerije. Žiri MSURS, prošle godine je nagradio dvojicu studenata, Mladena Mićića sa Katedre slikarstva i Ognjena Miloševića, sa Katedre za intermedijalnu umjetnost – navedano je u saopštenju.

Dodaoju kako Mićićevi radovi na prvi pogled brišu granice između fotografskog i slikarskog prikaza.

-Ipak, umjetnik pravi razliku i povlači granicu između fotografije i slike. Osnovno polazište njegovog rada je fotografija, koju koristi intuitivno, bilježeći trenutke koje potom promišlja i dalje razrađuje crtežom i slikanjem. U daljem procesu rada, motiv prikazan na fotografiji mijenja se kroz crtanje i slikanje, dobija novi oblik, on ga modifikuje u skladu sa svojim misaonim i kreativnim procesima, idejama i konceptima, bili oni unaprijed zadati ili stvoreni u trenucima stvaranja – dodaju iz Muzeja.

Svi zainteresovani izložbu mogu pogledati do 10. jula.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech