Srijeda, 17. Avgusta 2022.
Puls Grada Sport

Pobjednik Dragan Babić: Trkom dajak čamaca završeno „Ljeto na Vrbasu“

Trkom dajak čamaca u četiri kategorije danas je završena 69. po redu manifestacija „Ljeto na Vrbasu“.

Prvak ovogodišnje trke u kategoriji seniora je Dragan Babić, koji je kazao da mu je ovo bila 19. trka, a druga pobjeda.

– Iznenadio sam samog sebe. Znao sam da sam spreman nakon nedavnog Svjetskog prvenstva. Nastavio sam trenirati, iskoristio neke greške na startu, izašao prvi i uspio sam do kraja da izvezem bez nekih većih problema i grešaka – kazao je Babić, kojem je medalju uručila naša proslavljena košarkašica Slađana Golić.

U takmičenju u ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Jelena Babić, koja je istakla da je počela ovu sezonu da trenira u Dajak klubu Banja Luka.

-Nisam bila najsigurnija da li ću se prijaviti, ali evo posrećilo mi se. Trka je zahtjevna, ali svakako ovo mi je bilo zanimljivo iskustvo – poručila je ona.

Grad Banja Luka tradicionalno je podržao ovu manifestaciju, a današnjoj trci dajaka u ime Grada prisustvovali su gradski menadžer Bojan Kresojević i savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu poltiku Mirna Savić – Banjac koja je takođe uručila medalje najboljim takmičarima.

Gradski menadžer je kazao da kada je riječ o turističkoj ponudi našeg grada – da su Vrbas i dajak nešto najprepoznatljivije.

-Podržali smo ovu manifestaciju kao i svake godine, ali ove ipak na jedinstven način tako što smo izgradili novo dajak pristanište i grad Banja Luka ovako lijepu sliku treba da proširi što dalje – poručio je Kresojević.

Naime, organizator „Ljeta na Vrbasu“, jedne od najstarijih manifestacija u našem gradu je Turistička organizacija grada Banje Luke, uz podršku Grada.  Manifestacija je započela tradicionalnim skokovima sa Gradskog mosta i fenomenalnim kocertom Andreja Pucarevića na obali Vrbasa ispod Kastela, a održani su i „Ples pod zvijezdama“ u Parku Petar Kočić, te „Bisokop na otvorenom“ na platou ispred tvrđave Kastel.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech