Četvrtak, 8. Juna 2023.
Kultura & Obrazovanje Kutak za roditelje

Na poklon drugim lokalnim zajednicama: Učenici i njihovi roditelji još uvijek mogu da vrate prošlogodišnje udžbenike u svoje škole

Svi učenici i njihovi roditelji još uvijek mogu da vrate udžbenike, koje su osnovci koristili u toku protekle školske godine, a koje su očuvali.

U pitanju su udžbenici od 5. do 9.razreda, koje je potrebno vratiti u osnovne škole, a upravo ti udžbenici biće proslijeđeni u druge loklane zajednice u kojima osnovci još uvijek nemaju besplatne udžbenike.

Na taj način Grad Banja Luka pokazuje solidarnost, a istovremeno je i primjer dobre prakse, rekla je savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku, Mirna Savić – Banjac.

-Dosta roditelja i učenika je već vratilo prošlogodišnje udžbenike u svoje osnovne škole. Ipak, ima onih koji još uvijek to nisu uradili, a udžbenike su očuvali te ih i ovom prilikom pozivamo da to učine, da knjige odnesu u svoje osnovne škole. Mi ćemo dalje te udžbenike da proslijedimo u druge lokalne zajednice, sa kojima već imamo dogovor, a to su Modriča, Kotor Varoš, Jezero, Šipovo, Šamac i Teslić. Takođe, pozvali smo i roditelje iz opština Čelinac i Kneževo da nam se direktno jave, dostave svoje podatke kao i koji udžbenici im trebaju, a mi ćemo im iste obezbijediti i proslijediti – rekla je savjetnica gradonačelnika.

Podsjećamo, Grad Banja Luka počinje sa podjelom besplatnih udžbenika za učenike od petog do devetog razreda u opštinama Republike Srpske.

U saradnji sa opštinama Modriča, Kotor Varoš, Jezero, Šipovo, Šamac i Teslić, udžbenici će biti podijeljeni preko osnovnih škola u ovim lokalnim zajednicama, a o načinu podjele roditelji mogu da se informišu kod nadležnih u pomenutim lokalnim zajednicama.

S obzirom na to da su osnovci u Banjoj Luci uspjeli da sačuvaju dovoljno udžbenika za još nekoliko opština, ovom prilikom obavještavamo roditelje iz opština Čelinac i Kneževo da će i oni imati priliku da preuzmu udžbenike za svoju djecu, tako što će se direktno prijaviti Gradu Banja Luka.

Svi roditelji iz opština Čelinac i Kneževo koji su zainteresovani za besplatne udžbenike potrebno je da do 12. avgusta pošalju svoje podatke putem elektronske pošte na adresu besplatniudzbenici@banjaluka.rs.ba ili da se jave na brojeve telefona 051/244-444 (lokal 718) i 051/244-421.

Podaci koje je potrebno da dostave roditelji su:

-Ime i prezime roditelja (staratelja),

-Mjesto stanovanja,

-Broj telefona,

-Naziv škole koju učenik pohađa,

-Razred za koji su potrebni udžbenici.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech