Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Putovanja & Zanimljivosti

5 genijalnih “izuma” u koje možete sakriti ključeve, dokumente ili novac za plažu

Jeste li ikada ostali bez mobilnog telefona, gotovine ili ključeva na plaži? Gužve na omiljenim turističkim odredištima su plodno tlo za operacije sitnih lopova koji jedva čekaju da pokupe lične  stvari s kojih smo na kratko maknuli pogled kako bismo se osvježili u moru.

Brojna su kreativna rješenja koja smišljamo kako bismo sačuvali stvarčice koje volimo ponijeti na plažu. To su obično mobilni i slušalice, dobra knjiga, nešto gotovine (ili, ne daj Bože, cijeli novčanik), ključevi i slično.

Neki stvari skrivaju ispod peškira, neki iskopaju rupu u pijesku koja služi poput improviziranog sefa, a najkreativniji stvari stavljaju u pelene kako bi bili sigurni da lopovi neće poželjeti njihov „sigurnosni paket“.

Kako bismo pojednostavili sigurnosne mjere na plaži, prikupili smo pet korisnih naprava s Amazona koje će vam pomoći da se s plaže vratite u kompletu.

1. Gumica za kosu

Bez obzira na to imate li (dugu) kosu ili ne, gumica sa sigurnosnim pretincem je savršen izbor. Odlična je za spremiti gotovinu ili ključeve, a možete je i navući poput narukvice te koristiti i van plaže. Za ovo kreativno rješenje.

2. Boca sa skrivenim pretincem

Mogli bismo reći da je boca s vodom na listi top tri najvažnije stvari za ponijeti na plažu pa smo sigurni da niko neće posumnjati da u boci držite novac, ključeve i ostale vrijedne stvari. Na Amazonu postoji nekoliko vrsta boca, a recenzije su zaista pozitivne. Oduševljeni korisnici kažu da je boca i odličan izbor. Možete u nju preliti naručeno piće, a novac da čuvate u boci. Pogledajte bocu sa skrivenim pretincem.

3. Peškir s patentnim zatvaračem

Recenzije kažu da je ovaj peškir više deka, ali da je odlično rješenje jer u poseban pretinac stanu i nešto veće stvari, poput mobilnog telefona ili kamera. Ovo odlično štiti vaše stvari samo od lopova, već i od sunca koje može naštetiti ekranima pametnih telefona. Uz sve pozitivne strane, još je i super mekana i udobna. Peškir pogledajte s pretincem.

4. Prenosni sef

Ppgledajte prenosni sef koji reklamiraju kao „dovoljno malen za putovanje, a dovoljno jak za svakodnevnu upotrebu.“ Možete ga učvrstiti za ležaljku ili ogradu, a odličan je izbor za dan na plaži, bazenu ili u hotelu. Može se otvoriti pomoću ključa ili troznamenkastog koda, unutra stanu mobilni, pasoš, novac i ključevi.

5. Sef u obliku knjige

Ima li boljeg odmora za dušu od dobrog štiva uz melodiju valova i miris mora? Knjiga je jedan od najčešćih rekvizita koje nosimo pa plažu, pa je sef u obliku knjige idealno rješenje za spremiti važne stvari. Još ako se radi o rječniku, poput ovoga s Amazona, čisto sumnjamo da će ga lopovi poželjeti.

/punkufer.hr/

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech