Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Ljepota & Zdravlje

Literarni konkurs za originalne pjesme o pravilnoj ishrani

U okviru edukativnog projekta „Zdravi zabavnik Nevid teatra“, Nevid teatar poziva sve učenike od 1. do 9. razreda osnovnih škola iz Banje Luke da napišu originalne pjesme o pravilnoj ishrani.

-Osim originalne pjesme, mladi autori mogu pisati i svoja zapažanja o zdravlju, ishrani i konzumiranju štetnih prehrambenih namirnica. Prijaviti se mogu i svi koji žele poslati svoja mišljenja o pravilnoj ishrani – navedeno je u saopštenju organizatora.

Dodaju kako će na osnovu do 30 najboljih izabranih pjesama o pravilnoj ishrani, Nevid teatar objaviti štampanu i elektronsku knjigu „Zdravi zabavnik Nevid teatra“.

-Osim izabranih pjesama, Zdravi zabavnik Nevid teatra sadržavaće i zapažanja djece o zdravlju i ishrani, kao i zdravi jelovnik i dodatne zabavne činjenice i zanimljivosti o hrani. U okviru projekta biće organizovan i Edukativni program o pravilnoj ishrani za cijelu porodicu, 26. novembra, u Domu omladine u Banjoj Luci. U cilju prevencije gojaznosti i sticanja zdravih navika biće realizovano stručno predavanje i edukativni kviz o pravilnoj ishrani a radi promovisanja autorskog književnog stvaralaštva i stvaralaštva za djecu i tinejdžere biće organizovano Javno čitanje najboljih pjesama u kojem će do 30 najboljih mladih autora iz Banje Luke imati priliku da predstave svoje radove – poručuju iz „Nevid teatra“.

Projekat „Zdravi zabavnik Nevid teatra“ biće implementiran od avgusta do decembra tekuće godine u Banjoj Luci, a posebne aktivnosti biće realizovane u Domu omladine i u društvenim domovima našeg grada i to u Ljubačevu, Verićima, Zalužanima i Gornjoj Piskavici.

Konkurs je otvoren od 24. avgusta i trajaće do 5. oktobra, a za više informacija o pravilima učešća i rezultatima konkursa možete posjetiti veb-stranicu Nevid teatra: www.nevidteatar.com/literarni-konkurs-za-originalne-pjesme-o-pravilnoj-ishrani

Ovaj projekat sufinansira Grad Banja Luka.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech