Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Auto Moto & Hi Tech

Kako testirati brzinu interneta?

Kako testirati brzinu interneta i kako saznati ispravnu brzinu interneta pomoću testa brzine širokopojasnog pristupa pročitajte u nastavku ovog teksta.

Pitate se koliko je zapravo brza vaša internetska veza? Morat ćete testirati brzinu interneta da biste saznali. Postoji mnogo načina za to, neki su točniji od drugih, ovisno o tome zašto testirate.

Besplatni benchmark alati, poput onih popularnih internetskih testova brzine i aplikacija za pametne telefone za testiranje propusnosti, dva su najčešća načina, ali postoje i drugi, kao što su testovi specifičnih za uslugu, testovi pinga i kašnjenja, testovi brzine DNS-a i još mnogo toga.

Zašto testirati brzinu interneta

Jedan od uobičajenih razloga za testiranje brzine interneta je da provjerite imate li propusnost na razini Mbps ili Gbps za koju plaćate svom ISP-u. Ako vaši testovi redovito pokazuju sporu vezu, vaš ISP može imati problema i možda ćete dobiti povrat novca u budućnosti.

Drugi razlog je da budete sigurni da ćete moći gledati filmove visoke propusnosti, poput onih iz Netflix, Hulu, Amazon i drugi davatelji usluga. Ako je vaša internetska brzina prespora, dobit ćete isprekidani video ili redovito međuspremnik.

U trendu

Kako izbrisati Facebook grupu?

U nastavku su tri najčešća scenarija za testiranje brzine interneta, od kojih svaki zahtijeva različitu metodu testiranja:

Sumnjate da vam vaš davatelj internetskih usluga (ISP) ili davatelj bežičnih usluga ne daje propusnost koju plaćate, bilo namjerno ili zato što nešto nije u redu.

Jako ste sretni (ili jako tužni) zbog stanja vaše internetske brzine i želite o tome reći svijetu!
Želite provjeriti brzinu interneta između vašeg uređaja i usluge koju plaćate, kao što su Netflix, HBO itd.

Zaključak

Redovito mjerenje vaše internetske brzine najbolja je obrana od toga da vas ISP iskoristi. Iako svakako možete koristiti test brzine vašeg davatelja usluga, uvijek je dobra ideja pregledati vaš test brzine s rezultatima nepristranog testa treće strane. Na ovaj način možete biti sigurni da ćete dobiti punu vrijednost onoga što ste platili.

Nadamo se da će vam ovaj članak biti od koristi za poznavanje 10 najboljih web stranica za ispitivanje brzine interneta. Podijelite s nama svoje mišljenje o tome koja web mjesta preferirate mjeriti brzinu interneta.

/yep.ba/

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech