Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Kutak za roditelje

Banja Luka domaćin dvodnevne Međunarodne naučne konferencije „Poremećaji u ponašanju djece i mladih“

Banja Luka je domaćin dvodnevne Međunarodne naučne konferencije pod nazivom „Poremećaji u ponašanju djece i mladih“.

Sedmu po redu konferenciju, koju organizuje Centar modernih znanja, otvorila je savjetnica gradonačalnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić – Banjac, koja je rekla da je ovo izuzetno važna konferecija za naš grad, jer okuplja veliki broj stručnjaka iz društveno značajnih oblasti.

– Sve može da bude trenutno i prolazno, ali znanje je ono što ostaje. Grad Banja Luka je podržao ovu konferenciju, jer iz godine u godinu renomirani predavači u naš gradu donose nova znanja o najaktuelnijim temama, koje su itekako društveno korisne – poručila je savjetnica gradonačelnika.

Ona je poželjela uspjeh organizatorima,te dodala da podrška Grada neće izostati ni u narednim godinama.

– Ovogodišnja konferencija posvećena je problemima socijalno neprilagođenog ponašanja djece i mladih, kojom želimo upozoriti na potrebu veće stručne posvećenosti i društvenog angažmana ovoj izuzetno važnoj problematici – poručeno je iz Centra modernih znanja.

Oni su istakli da pravilna upotreba informacionih tehnologija u edukativne svrhe, ali i u svakodnevnoj primjeni, u velikoj mjeri može uticati na prevenciju problema i poremećaja u ponašanju mladih generacija.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech